Фільтри для води

Що і як треба пити?

2015-01-07

Мало хто замислюється над тим, яку воду ми п'ємо і чи правильно це взагалі робимо? Найбільш ходовим товаром, особливо у літній сезон, є вода у пляшках. Добре, коли вдома є фільтри для води аквафор, у цьому випадку чиста та свіжа вода завжди врятує від спраги, а що робити на вулиці чи на роботі? Адже саме воду у пляшках купують, коли йдуть під спекою, лежать на пляжі чи сидять у задушливому офісі. А наскільки вона корисна? Цим питанням поставив академік НАН України В.В. Гончарук вирішив провести дослідження в інституті колоїдної хімії ім. А.В. Думанського. Випробування проводились над бутильованою водою 31 марки.

Результати дослідження, під час яких детально вивчалися гено- та цитотоксичні показники води, показали, що вся бутильована вода виробників є небезпечною. Винятком стала лише американська марка BonAqua, яку розливають у . Серед українських виробників мінеральної води лише три марки увійшли до категорії "Безпечні води". Але лідером впливу на організм стала "Моршинська". Такі ось підсумки було підбито та опубліковано 27 Лютого під час засідання РНБО України.

У результаті в категорію "Безпечні води" було занесено чотири марки води. До "Небезпечних вод", які викликають зміни цитогенетичного характеру в клітинах організмів, що тестуються, було зараховано 8 і 7 українських марок води. Варто зауважити, що ця категорія небажана для вживання, проте категоричної заборони немає. "Небезпечні води", що викликають досить сильну генотоксичну дію і для питного вживання непридатні взагалі, включили 6 марок води.

Виходячи з цих невтішних даних, можна зробити висновок – для збереження здоров'я та економії бюджету розумніше буде один раз придбати фільтри для води аквафор, ніж щодня купувати воду у пляшках, яка навіть елементарного тестування не пройшла. Вода - це життя, але пити її треба тільки якісно очищену і дотримуючись при цьому правил.

Наприклад, прокинувшись вранці, потрібно обов'язково випивати хоча б дві склянки води. Це допоможе компенсувати втрати рідини за час нічного сну. Найоптимальнішим часом прийому води вважається за півгодини до їди та після неї через 2,5 години. За один раз рекомендується випивати одну склянку - це мінімум води, яка потрібна організму. Також треба випивати води перед сном.

Однак пити строго за графіком – також не рішення. Орієнтуватися потрібно за кольором сечі – вона має бути практично безбарвною або дуже слабким жовтим кольором без різкого запаху. За добу здорова людина повинна виділяти приблизно до 1,5 літрів сечі, для чого їй потрібно випивати до 2-х літрів чистої питної води, яку можуть забезпечити фільтри для води аквафор.

У всьому потрібний міра навіть під час пиття. Серйозні захворювання можуть виникнути і при зневодненні організму, і при надлишку. Фізіологічна норма щоденного споживання води становить 30-40 грамів на кожен кілограм ваги людського тіла. Категорично не рекомендується пити воду прямо перед їжею і безпосередньо під час їжі, тому що в шлунку в цей час виділяється необхідна кількість соляної кислоти для травлення їжі. Вода може знизити концентрацію соляної кислоти, що значно ускладнить процес засвоєння їжі. А ось кислі напої під час їжі, навпаки, сприяють оптимальному травленню.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар