Фільтри для води

Вода у боротьбі із зайвою вагою. Легкий шлях до стрункості

2015-01-08

Проблема зайвої ваги постійно турбує людей. І тут не лише у погіршенні естетичного сприйняття тіла, а й у різних хворобах, які провокує ожиріння. Для усунення цієї проблеми одні набувають усілякі, нерідко досить дорогі, препарати, які обіцяють швидко та ефективно позбавити їх від набридлих зайвих кілограмів. Інші ж сідають на дієту, вибираючи часом найжорсткіші, аби назавжди попрощатися з ненависною надмірною вагою. Але найчастіше, в результаті людина набуває лише нервового зриву, починаючи божеволіти побачивши якісь ласощі. Чи варто так знущатися над собою?

Якщо не брати до уваги випадків, коли надмірна маса тіла з'являється через певні захворювання, то причина криється в переїданні. Найчастіше людина, відчуваючи голод, не може собі відмовити і починати поглинати їжу. Проте вчені, вивчаючи проблему зайвої ваги, дійшли цікавого висновку: людина часто плутає відчуття голоду та спраги. Чому це відбувається? Якщо замислитись, то людина п'є воду, тільки якщо відчуває сухість у роті. Найчастіше це відбувається після їди. Але відчуття сухості виникає тоді, коли стадія зневоднення організму стає критичною. Під час їжі всю можливу рідину організм спрямовує на травлення їжі. Виходить, деякі важливі системи в цей час залишаються без води. Запиваючи їжу рідиною, людина заповнює цей недолік.

Однак органи можуть залишитися без такої важливої для них рідини, і відчуття сухості в роті при цьому не виникне. Найчастіше в цій ситуації людина думає, що вона хоче їсти.Так це чи ні дуже легко перевірити. Потрібно просто спробувати випити склянку води хоча б за півгодини до їди. Якщо організм потребував лише води, то після закінчення цього часу ви і не захочете їсти. Ще нерідко буває, що через 2 години після їди, людина знову відчуває голод. Чи це так насправді? Перевірити слід у такий же спосіб. А краще просто взяти за правило: щоразу через 2-2,5 години після їжі випивати 1-2 склянки води. Через деякий час ви помітите, що вам уже не потрібно перекушувати в проміжках між їжею, ви цілком насичуєтесь. Як же все це впливатиме на вашу вагу? Так, дуже просто! Напевно, не потрібно пояснювати, що вода не містить калорій, а значить, замінюючи той самий перекус водою, ви зможете досить швидко скинути свою зайву вагу.

До речі, досить цікаво щодо цього спостереження за дикими тваринами. Вони, як правило, не страждають надмірною масою тіла. Можна, звичайно, це списати на рухливий спосіб життя, але важливо й те, що щоразу вранці вони вирушають не за кормом, а на водойму, щоб попити.

Дуже часто для схуднення люди починають обмежувати споживання солі. Але якщо не вживати воду в достатній кількості, то спостерігаються своєрідні гойдалки. Так, зневоднений організм починає просити солоної їжі. Він знає, що після неї людина захоче пити, отже, органи отримають необхідну рідину. Але випивши воду після солоної їжі, людина зауважує, що вона набрякає, через що додається вага. Щоб збалансувати цей процес, достатньо пити щодня 6-8 склянок води.

Ознайомившись із цими даними, напевно, кожен зрозумів, що вода — вірний помічник у боротьбі із зайвою вагою. Звичайно, фізичні вправи та здоровий спосіб життя ще ніхто не скасовував. Але навіть якщо вашим єдиним засобом для схуднення буде вода, то ви досягнете неймовірних результатів.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар