Фільтри для води

Вода у боротьбі з варикозним розширенням вен

2011-11-30

Варикозне розширення вен – досить поширене захворювання, яке з'являється переважно у жінок. Воно характеризується втратою еластичності вен, у результаті вони розтягуються і розширюються.

Як виникає варикоз?

У венах є венозні клапани, які виконують роль своєрідних замків. При проходженні через них крові ці замки закриваються і не дають їй повернутися назад. Коли ж ця система дає збій, кров починає текти вниз і застоюватися в ногах.
Через якийсь час застій стає настільки більшим, що заважає роботі навіть здорових клапанів. Це призводить до того, що кров потрапляє до вен, які знаходяться безпосередньо під шкірою, і розтягує їх. Відня здуваються і починають проступати назовні. У людини набрякають ноги, і в них з'являється почуття тяжкості. У важких формах варикозу можуть статися судоми у м'язах або навіть кровотеча. Все це, звичайно, небезпечне для здоров'я.

Хто у групі ризику?

У варикозу є свої «улюбленці». До них можна віднести тих, хто любить їсти не найкориснішу їжу у великих кількостях, пити різні газовані напої замість корисної рідини, очищеної фільтром для води, а також людей, які страждають на плоскостопість. Нерідко варикоз буває спадковим. Зазвичай у сім'ях не одне покоління схильне до цього захворювання. До групи ризику потрапляють і вагітні жінки. У цей період їх організм виробляє багато гормонів, які знижують еластичність сполучних тканин, і тим самим збільшують стінки судин. Ослаблі тканини не можуть боротися з підвищеним об'ємом крові, і виникає варикоз.На щастя, у разі він має властивість проходити після пологів.

Як позбутися варикозу?

Для видалення варикозного розширення вен зазвичай використовують хірургічне втручання. В інших випадках можна сповільнити його розвиток або полегшити захворювання. Важливо також займатися профілактикою варикозу. Для цього слід робити спеціальні вправи, носити відповідне взуття та уважно ставитись до свого харчування. Важливо не зловживати калорійними стравами, а для пиття чи приготування їжі брати чисту воду. Для її одержання можна використовувати фільтри для води.

Однак боротися із цим захворюванням допомагає і зовнішнє застосування води.

Оздоровлення за допомогою ванн для ніг

Їх можна робити як упродовж дня, так і після роботи. Найпростішим способом є ванна з холодною водою. Слід просто опустити ноги в неї і потримати 5-10 хвилин. Наприкінці процедури набряклі зони ніг можна помасажувати, рухаючись знизу вгору. У таку ванну можна також покласти кухонну, а краще морську сіль, буквально 2 столові ложки на 1 л води, і помістити в неї ноги на 15 хвилин. Ефект буде більш помітним, якщо у ванну додати пару крапель хвойного екстракту. Хороший результат досягається і при використанні часникової ванни. Для її приготування необхідно взяти голівку часнику, очистити, подрібнити та залити окропом. Бажано дати їй настоятися 10-15 хвилин.

Оздоровлення за допомогою загартування

Дія загартовування спрямоване відновлення правильного кровообігу. Для цього можна робити контрастний душ. Починати потрібно з теплої води, а потім поступово знижувати її температуру. Можна також використовувати душ для масажу: спрямовувати струмінь води на ноги, починаючи зі стоп і закінчуючи стегнами та сідницями. Продовжувати до появи почервоніння шкіри. Рекомендується кожні 2-3 дні знижувати температуру води.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар