Фільтри для води

Соляні лампи сеанс спелеотерапії в домашніх умовах

2011-11-30

Сіль є постійним супутником людини. У давнину її цінували на вагу золота завдяки лікувальним властивостям, якими вона володіє. Так, було помічено, що люди, які працюють у соляних шахтах, набагато менше хворіли на простудні захворювання і мали відмінне здоров'я. На основі цих спостережень було створено нову галузь у медицині — спелеотерапію. Вона ґрунтувалася на вдиханні іонів солей. Для лікування людей за допомогою солі будували спеціальні санаторії, які раніше мали під землею, на місці покинутих соляних шахт.

В даний час існує унікальна можливість зробити кожен будинок міні-санаторієм. Для цього достатньо придбати соляну лампу. Її може дозволити собі кожна людина, оскільки її ціна є дуже демократичною.
Що ж собою є соляна лампа? Вона складається із дерев'яної підставки, до якої прикріплений мінерал. Усередині цього мінералу знаходиться лампа розжарювання. У цій конструкції також присутні шнур для живлення та вимикач. Мінерал представлений хлористим натрієм. Крім цієї солі, деякі моделі можуть бути додані різні речовини: залізо, кальцій, йод і т.д.

Соляні лампи використовують для лікування, а також профілактики різних бронхолегеневих захворювань: ГРВІ, ГРЗ, гострого, хронічного, обструктивного бронхіту, бронхіальної астми, пневмонії, алергічних ринітів та дерматиту. Завдяки чому досягається позитивний ефект? При нагріванні лампи у повітря починають потрапляти іони солі, які людина вдихає, тобто вона отримує можливість отримати сеанс спелеотерапії в домашніх умовах.

Крім дії на бронхи та легкі, соляні лампи також допомагають і людям зі зниженим імунітетом. Таку дію можна пояснити тим, що негативно заряджені іони солі, потрапляючи у повітря, взаємодіють із позитивно зарядженими іонами, які шкідливі для людського організму, і тим самим блокують їх.

Соляні лампи випускають у різних кольорах. Завдяки цьому досягається ще один ефект – вплив на психологічний стан людини. Адже, як відомо, кольори здатні впливати на нервову систему:

- помаранчевий - позбавляє стресів, викликає в людини почуття захищеності;
- рожевий - робить людину чутливою;
- жовтий - покращує інтелектуальні здібності та кмітливість;
- червоний – збуджує, наповнює енергією;
- білий - гармонізує людину;
- коричневий - змушує знаходити у собі внутрішні ресурси енергії.

Хоча ці світильники призначені, в першу чергу, саме для лікування або профілактики захворювань, їх можна також використовувати для освітлення, особливо як нічник. Вони створюють м'яке приглушене світло, оскільки майже 90% енергії, яку виділяє лампа, йде на розігрів і лише 10% — на освітлення.

Крім впливу організм людини соляні лампи також надають додатковий ефект як усунення у приміщенні неприємних запахів. Крім того, якщо у вашому будинку є пліснява, то ці світильники допоможуть позбутися її.

Дані прилади дуже прості у догляді. Їх досить просто періодично протирати від пилу чистою сухою серветкою. Термін служби соляних ламп сягає 10 років. Однак для цього слід оберігати їх від будь-якої вологості. Не можна витирати мокрими серветками; зберігати біля фонтанчиків, акваріумів; ставити на підвіконня, поблизу кімнатних рослин. Якщо ж з якоїсь причини ці умови не вдалося дотриматися, найкращий спосіб висушити лампу - включити її.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар