Фільтри для води

Вода – косметика, доступна кожній жінці!

2014-11-30

Про вплив води на жіночу красу знали ще за давніх часів. Вже тоді були популярні різні маски на основі води або ванн. Таку властивість води обожнювали та складали про нього легенди. Так, народження грецької богині Афродіти пов'язують із морською піною. Корисність води у різні часи доводили й відомі лікарі.

Напевно, багато хто помічав, що іноді достатньо прийняти ванну або просто вмити обличчя водою і відразу відчувається свіжість і бадьорість. З чим пов'язана така сила води? Як відомо, вона має на організм величезний вплив, тому що здебільшого людина складається з води.

Краса жінки залежить від її шкіри. Згодом шкіра змінюється і, на жаль, далеко не на краще: з'являються зморшки, в'ялість. Такі явища виникають внаслідок зневоднення організму. Для того щоб наситити шкіру зсередини, необхідно пити достатню кількість води. Завдяки цьому відбувається активізація обмінних процесів і клітини шкіри швидше оновлюються.

Однак на шкіру, особливо особи, нерідко діють різні фактори, боротися з якими простим вживанням води досить важко. Що ж робити у такому разі? На думку спадають різні креми, маски, гелі для обличчя. Але мало хто замислюється, що косметика поряд. Це вода.

Її можна застосовувати людям із різним типом шкіри. Єдиним моментом, якому слід звернути увагу, є температура. Саме її потрібно коригувати, оскільки дія води змінюється. Так, холодна вода звужує судини і робить шкіру більш пружною та підтягнутою.Гаряча вода відкриває пори і сприяє більш ефективному поглинанню вологи, в результаті шкіра стає посвіжілою. Знаючи ці властивості води, кожен може підібрати собі підходящий варіант водних процедур.

Для нормальної шкіри обличчя рекомендуються як холодні, так теплі компреси. Для теплого компресу воду слід нагріти до температури 50°С і занурити у неї махрову серветку. Потім розташувати її на обличчі. Починати треба з підборіддя, то можна зрозуміти, чи не надто гаряча температура, інакше на обличчі можуть з'явитися червоні плями. Кожні 2 хвилини серветку необхідно міняти, тому що вона остигає, і весь ефект буде втрачено. Холодний компрес краще проводити у теплому приміщенні. Процедура аналогічна до попередньої, змінюється тільки температура води. У разі вона повинна становити 18°С. При в'ялій шкірі можна рекомендувати чергування цих компресів. Так вона підтягнеться і стане більш пружною.

Для сухої та млявої шкіри можна робити теплі компреси з мінеральною водою. Завдяки високій температурі пори розширюватимуться, а мінеральні солі живитимуть шкіру. Але при цій процедурі краще використовувати лляну серветку - вона щільніше прилягає до обличчя.

Для жирної шкіри ідеально підходять парові ванни, які сприяють видаленню жирового секрету. Температура води має бути в межах 30-40°С. З цією ж метою можна порадити звичайний душ. При цій процедурі струмінь води необхідно спрямовувати на обличчя. Проводити її слід трохи більше 5 хвилин. Однак, ці теплові водні процедури мають протипоказання. Їх не можна приймати людям із захворюваннями серцево-судинної системи, хворим на астму, а також людям з червоними плямами на обличчі або розширеними кровоносними судинами.

При чутливій та схильній до запалення шкірі краще робити маски з льодом. У лляний мішечок слід помістити лід і прикласти його до щок, а потім до скронь та чола. Процедуру необхідно проводити трохи більше 30-60 секунд. Щоб адаптація шкіри до холодної температури проходила поступово, можна розпочати з холодних компресів.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар