Фільтри для води

Мінеральний склад води

2014-11-30

Людина не може жити без води – такий закон природи. Однак сучасна водопровідна вода насичена всілякими бактеріями, домішками, суспензією та іншими шкідливими речовинами. Все це робить вологу непридатною для пиття, а тому люди винайшли безліч пристроїв для її очищення. Наприклад, фільтри для води аквафор ціни їх досить прийнятні, а тому їхня популярність зростає з кожним днем. Також великий попит серед населення має і мінеральна вода. Її п'ють як для задоволення, так і з метою лікування. Тим не менш, кожній людині потрібно знати, що саме входить до її складу.

Для щоденного пиття людина вживає воду, що містить у 1 літрі приблизно 0,02-2 гр. мінеральних речовин. Досить вагомим значенням мають речовини, які перебувають у невеликих дозах, але при цьому впливають на багато фізіологічних процесів живого організму. Як приклад можна розглянути питну воду із вмістом фтору менше 0,6 мг/л. З одного боку – це незначна кількість, а з іншого – тривале споживання такої рідини тягне до утворення карієсу зубів. Крім цього, важливими складовими є ще йод, селен, хлор, кальцій.

Найбільш поширеною проблемою практично всіх країн є надлишок або недолік іонів у воді. Якщо ж держава проявляє пасивність при вирішенні цього питання, це призводить, як правило, до таких страшних наслідків, як пандемічні захворювання. А тому заради власного здоров'я незайвим буде придбати для домашнього очищення фільтри для води аквафор ціни яких цілком доступні.

Під час хімічного аналізу води сумарну кількість мінеральних речовин прийнято виражати мг/дм3 і ‰ (тисячна частка). Мінералізація вод природного походження, що визначає питому електропровідність, може змінюватись у досить широких межах. Багато річок мають мінералізацію, починаючи від кількох десятків міліграмів за один літр і за кілька сотень. Питома електропровідність також є постійною величиною і коливається не більше 20-1500 мкСм/см.

Мінералізація солоних озер та підземних вод змінюється від 40-50 мг/дм3 та до 650 г/кг. У цьому випадку щільність разюче відрізняється від одиниці. Електропровідність атмосферних опадів, мінералізація яких дорівнює від 3 до 60 мг/дм3, є величиною 20-120 мкСм/см.

Завдяки таким суттєвим відмінностям практично всі виробництва, сільське господарство, а особливо підприємства водопостачання, висувають конкретні вимоги до якості вод. Насамперед, на розгляд йде мінералізація. Адже, як відомо, вода з великим вмістом солей негативним чином позначається на рослинних та тваринних організмах, а також на технології виробництва та кінцевій якості продукції. Після застосування такої рідини на стінках котлів утворюється накип, труби піддаються корозійним процесам, а ґрунти стають «засоленими». Таким чином, для отримання якісної води потрібні спеціальні установки, наприклад, фільтри для води аквафор, ціни тут не відіграють ролі. Головне – зберегти обладнання виробництва та здоров'я людей.

Відповідно до гігієнічних вимог, що пред'являються до якості води для пиття сумарна мінералізація повинна бути не більше 1000 мг/дм3. Однак якщо воду подають без належної обробки (наприклад, з артезіанських свердловин), допускається невелике перебільшення мінералізації (до 1500 мг/дм3).

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар