Фільтри для води

Зневоднення організму. Які захворювання воно спричиняє?

2014-11-30

Вода – унікальна рідина, без якої, як відомо, людина не може довго прожити. Однак нерідко він зневажливо ставитися до неї, вважаючи, що жалюгідних крапель води буде цілком достатньо.

Мудра природа подбала про те, щоб не допустити зневоднення організму. Існують різні сигнали, які дають зрозуміти необхідність заповнити нестачу води. Найвідомішим, мабуть, є відчуття сухості у роті. Однак це один із крайніх заходів, якого небажано допускати. Набагато краще починати діяти за більш легких симптомів. До них можна віднести такі явища:

- дратівливість, стомлюваність, нетерпіння, хоча підстав для них немає;

- головний біль;

- тривожне почуття, стресовий стан;

- порушення сну, найчастіше у літніх людей;

- погана концентрація уваги;

- поява задишки, навіть якщо людина практично здорова;

- залежність від штучних напоїв (чаю, кави, газованої води тощо);

- сни про джерела води (море, океан, річку). Таким чином, організм може підсвідомо сигналізувати про своє бажання.

У тяжких випадках розвиваються хвороби, усунути які можна простим дотриманням питного режиму. Про те, що вода може впливати на здоров'я людини, відомо вже давно. Досить часто за умов, де можливість повноцінно лікуватися медикаментами була відсутня, хворі застосовували єдиний засіб — воду. Так, один американський лікар під час революції потрапив до в'язниці, і одного разу його по камері відчув різкий біль у шлунку. Ліків, необхідних усунення цього болю, був. Тоді лікар порадив випити йому кілька склянок води. Буквально за кілька хвилин біль повністю пройшов. Такий метод стали досить часто застосовувати й інші ув'язнені із хворобами травного тракту.

До яких хвороб може призвести недостатнє вживання води? До різних, починаючи з запору і закінчуючи алергією. Для нормального функціонування кишківника необхідно пити достатньо води. Тоді частинки їжі будуть добре просуватися всіма його відділами. А якщо ні, то організм буде забирати воду з усіх органів, у тому числі і з кишечника. Суха калова маса не здатна повноцінно залишати кишківник і може провокувати виникнення запору. Для усунення цієї проблеми рекомендується щоранку починати зі склянки води, а також випивати за день необхідну норму цієї рідини. До речі, запор може спричинити захворювання печінки, оскільки їжа при тривалому знаходженні в кишечнику виділяє токсини. Їхним знешкодженням займається печінка, яка при великих навантаженнях може не впоратися і вийти з ладу.

Дивно, але вода здатна усувати навіть алергію. Відомо, що при цьому захворюванні організм виділяє гістамін, для лікування якого хворий приймає антигістамінні препарати. Однак гістамін може свідчити про недоліки рідини в організмі. У цьому випадку, просто вживаючи воду, можна усунути гістамін із тих зон, де він не повинен знаходитися, а отже, прояв алергії може зменшитися або взагалі зникнути.

Список хвороб можна перераховувати досить довго. Головне, запам'ятати, що вода - це незвичайна рідина, яка здатна творити чудеса. Хоча чудесами вони можуть здаватися, хоча насправді все цілком закономірно.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар