Фільтри для води

Міфи про дистильовану воду. Правда чи вигадка?

2014-11-30

Дистильована вода - суперечлива рідина. Навколо неї народжується маса суперечок та міфів. Одні кажуть, що вона дуже корисна, інші стверджують протилежне. У такій кількості різної інформації звичайній людині можна розгубитися. Яка ця вода насправді? Чи потрібна вона чи ні? Ось основні думки, поширені серед людей:

1. При дистиляції у питній воді не залишаються корисні мінеральні речовини. Це, звісно, правда. Однак це зовсім не робить цю рідину поганою. По-перше, суперечки щодо корисних мінералів ведуться давно і досить безуспішно. Які речовини вважати шкідливими? Залізо, кальцій, магній? Але вони потрібні організму. Виходить, вони корисні? Так теж не можна сказати, у великих дозах вони завдають серйозної шкоди людині та можуть призвести до появи різних захворювань. Виходить, що однозначної відповіді просто немає. Проте багатьох засмучує факт відсутності в дистильованій воді мінеральних речовин. Але слід пам'ятати, що основними джерелами цих елементів є їжа: свіжі овочі та фрукти, хліб, каші, м'ясо, молочні продукти. Щоб вода стала джерелом мінералів, потрібно щодня випивати не один і навіть не два літри, а кілька десятків. А якщо згадати, що часом людина не випиває і потрібні 6-8 склянок на день, то чи варто докоряти відсутністю мінералів у дистильованій воді.

2. Дистильована вода вимиває з організму всі необхідні мінерали.Цей міф заснований на такому знанні: ця рідина має осмотичний тиск нижче, ніж рідини в клітинах, в результаті вона ніби виштовхує всі речовини, які там знаходяться. Однак, якщо вдуматися, вона здатна видалити тільки те, що сама клітина вивела або відокремила. А все, що входить до складу клітинної структури просто неможливо вимити.

3. У дистильованій воді є органічні речовини. Як відомо, ці леткі забруднювачі мають температуру кипіння менше, ніж у води. А оскільки в дистиляторі воду нагрівають до кипіння, ці речовини випаровуються. Щоб вони не мали жодної можливості знову повернутися у воду, на виході цього апарату розташований вугільний фільтр, який збирає всі леткі речовини та гази. Існують також дистилятори, у яких цей кінцевий фільтр відсутній. У цьому випадку очищення є менш ефективним.

4. У дистильованої води немає смаку. Цей міф пов'язаний з тим, що при дистиляції води з неї видаляються всі мінеральні речовини, які нібито надають смаку звичайній водопровідній воді. Однак дистильована вода може здатися несмачною скоріше тим, хто звик вживати неякісну воду. Так, якщо в ній міститься залізо, то вона має металевий солодкуватий присмак. Природно, що чиста вода після такого яскраво вираженого смаку видасться абсолютно несмачною. Однак, слід пам'ятати, що воді надає смаку навіть кисень. І якщо ваші смакові відчуття не зіпсовані, то ви цілком здатні насолодитися дистильованою водою. Якщо ж вам здається, що вона не смакує, то варто насторожитися і подумати, яка якість у води, яку ви вживаєте щодня.

Дані відомості свідчать, що дистильована вода є чудовим зразком якісної питної води. Її корисно вживати як здоровим людям, так і хворим або з ослабленим імунітетом. Чиста вода обов'язково стане запорукою вашого здоров'я.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар