Фільтри для води

Бутильована вода. Пити чи не пити?

2015-03-20

У наш час з кожним днем дедалі гостріше постає питання екологічно чистої води. Саме вона приносить організму максимальну користь. Якщо врахувати, що середньостатистична людина випиває за все життя 35 тонн води, то у разі її незадовільної якості в організм потрапляє близько 420 склянок із різними солями та органічними сполуками. Ці речовини осідають на стінках травного тракту, суглобах, клітинах і заважають їм нормально функціонувати.

Щоб цього не сталося, потрібно дуже уважно ставитись до вибору води. У розвинутих країнах люди все частіше стали схилятися на користь води, що бути пляшеною. Так, за даними статистики, майже 50% населення п'ють воду із пляшок. У чому причина такого поширення рідини саме у цій ємності? Така вода проходить найсуворіший контроль якості, тобто купивши її, можна не очищати її іншими способами. Крім того, вона не містить різних синтетичних добавок (барвники, ароматизатори) на відміну від безалкогольних напоїв.

Бутильована вода ділиться, як правило, на мінеральну та питну. Мінеральною називається вода, здобута із природного підземного джерела. Вона повністю зберігає його мінеральний склад. З одного боку, вживання такої води, безсумнівно, справляє значний лікувальний ефект, а з іншого - вимагає застосування лише за рекомендацією лікаря, причому необхідно суворо дотримуватись призначеного їм плану прийому та доз. Безконтрольне пиття, особливо у великих кількостях, може призвести до прямо протилежного результату. Крім того, бажано вживати мінеральну воду поблизу джерела, наприклад, під час перебування на курорті, тоді користь від неї буде максимальною. На відміну від мінеральної бутильованої питної води підходить абсолютно всім.

Крім цього поділу, кожен вид у свою чергу поділяється на газовану та негазовану воду. Газована вода користується більшою популярністю. Так, згідно з дослідженнями, її використовують у 5 разів більше. Така популярність є, з одного боку, дуже заслуженою, оскільки газована вода відмінно вгамовує спрагу, причому для отримання цього ефекту потрібно випити зовсім невелику кількість.

Але, з іншого боку, дещо насторожує, що виробники люблять випускати саме цю воду. При насиченні цієї рідини вуглекислим газом вона зберігається довше. До того ж, якщо в ній є не особливо приємний присмак, то цей газ його чудово приховує. Необхідно також враховувати, що газована вода підходить не всім. Якщо людина має хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, то така вода може призвести до загострення запального процесу. Не рекомендується також вживати газовану воду людям, які мають зайву вагу або схильні до алергічних реакцій. Дітям віком до 3 років також не бажано пити воду з газом. Саме такі відкриття призводять до того, що останнім часом кількість людей, які віддають перевагу негазованій воді, постійно зростає.

На якій бутильованій воді зупинити свій вибір, кожна людина вирішує сама. Знаючи, переваги та недоліки кожного виду, можна цілком прийняти правильне рішення. Тим більше що асортимент цієї води постійно збільшується. Виробники не зупиняються на досягнутому і знаходять нові способи очищення води, щоб надати споживачам воду найвищої якості.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар