Фільтри для води

Дивовижні властивості води. Цікаві відкриття у звичних явищах.

2015-03-19

Користь води для організму людини, напевно, очевидна навіть дітям. Почати з того, що кожен орган містить її у своєму складі. Крім того, з її допомогою весь організм отримує корисні речовини, що надійшли з їжею. Без неї неможливо підтримувати необхідну людині нормальну температуру тіла. Всі ці факти говорять про те, що для підтримки здоров'я та життєдіяльності необхідно щодня вживати воду.

Проте вода досить цікава і з погляду експериментів у фізиці та хімії. Так, усім відомо, що при температурі нижче 0°C ця рідина перетворюється на лід. Але можна провести чудовий досвід, який покаже швидкість застигання води різної температури. Для цього необхідно взяти дві склянки і наповнити одну холодною водою, а іншу гарячою. Об'єм рідини в обох випадках слід зробити однаковим.

Потім помістити обидві склянки в морозильну камеру. Звичайна логіка підказує, що в першій склянці, звичайно ж, крига утворюється швидше. Але насправді виявляється, що саме гаряча вода застигає швидше. Це унікальне явище помітили ще такі світила науки, як Арістотель, Рене Декарт. Пояснити цей феномен вчені не можуть досі.

Існують тільки припущення, що в основі цього лежить різниця в переохолодженні, випаровуванні та виникненні льоду або вплив газів на холодну і гарячу воду.

Спробуйте відповісти на запитання: які стани може приймати вода? Багато хто дасть відповідь, що всього три: газоподібне, рідке і тверде. Але це думка помилкова. Вчені відзначають, що у рідкому вигляді вода може приймати не менше 5 різних станів, а в замерзлому – 14.Так, вода при -120°C набуває тягучої консистенції, яка нагадує патоку. Якщо ж температуру і далі знижувати, то досягнувши позначки -135 ° C, вода перетвориться на скляну масу, в якій буде відсутня кристалічна структура.

До речі, досить цікавою є і зміна щільності води. Так, різні речовини переходять з рідкого стану в твердий, стискаючись, тобто їх густина збільшується. Вода ж, навпаки, замерзаючи, втрачає свою густину. Це явище можна спостерігати навіть удома. Якщо взяти склянку з водою і помістити її в холодильник, через деякий час можна помітити, що замерзла вода піднімається вгору.

На відміну від решти рідин тільки вода має найбільшу точку закипання. Всім відомо, що це відбувається за температури 100°C, після чого вода утворює пару. Ця особливість впливає на швидкість процесу випаровування та допомагає запобігти великим втратам води.

Дивовижні властивості цієї рідини торкнулися протилежної медицини науці гомеопатії. Її прихильники стверджують, що й розчин з лікарським препаратом розбавити водою, він збереже весь свій лікувальний ефект, незалежно від рівня розведення. Пояснюють вони це тим, що вода має свою особливу пам'ять, яка зберігає інформацію про розчинену в ній речовину. І навіть якщо в цій рідині не залишилося жодної молекули речовини, вона все одно збереже всі первісні корисні властивості. Твердження гомеопатів вченим поки що не вдається ні підтвердити, ні спростувати. Однак, оскільки існує така думка, деякі передумови для цього є.

Крім названих разючих особливостей, вода має ще масу корисних властивостей. І з огляду на те, що наука розвивається великими темпами, цілком можливо, що в майбутньому відбудеться ще не одне відкриття, що стосується цієї дивовижної рідини.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар