Фільтри для води

Вода в організмі людини.

2015-01-31

Організм людини в основному складається з води та твердих матеріалів. При чому рідина займає в ньому значно більший відсоток. Як стверджують фізіологи, вода - найважливіша частина організму людини, її питома вага сягає 70%. Наприклад, тіло масою 50 кілограмів включає 35 кілограмів рідини (кров, лімфа та інше) і тільки 15 кілограмів припадає на тверді компоненти. Проте це співвідношення щодо вмісту води стосується дорослих, але в ранніх порах життя тіло дитини становить 80 відсотків із води. Саме тому так важливо підходитимемо вибору питної води з повною відповідальністю. Адже того очищення, яке проходить на водозаборах, явно недостатньо, тому обов'язково повинні бути встановлені ще й домашні фільтри для води. Тільки так ви збережете здоров'я собі та близьким.
Рідина в організмі можна поділити на три рівні: кров (5%); позаклітинна рідина (15%); внутрішньоклітинна рідина (50%). Усередині рідини розділені та розподілені за різними рівнями організму.

Кров - це рідина, що знаходиться безпосередньо під поверхнею тіла. Саме до неї насамперед потрапляють речовини із довкілля – кисень чи їжа. Загалом кров займає близько 5 відсотків від маси тіла. Вона циркулює за артеріями, венами і капілярами, які утворюють кровоносну систему.

Наступний рівень, розташований нижче крові, становлять лімфа та позаклітинна рідина, яка утворює зовнішнє середовище для клітин. Це такий океан, де «плавають» клітини. Міжклітинна рідина приймає з крові кисень і всі поживні речовини, що надходять, а потім транспортує їх до клітин.Після цього клітини передають продукти переробки назад у кровотік, який, у свою чергу, повертає їх у печінку та нирки.

Призначення лімфи – це доставка частини токсинів із клітин у кров. Потім токсини надходять до органів виділення. Загалом лімфа разом із позаклітинною рідиною становлять 15 % від маси тіла.
Останній і найглибший рівень – внутрішньоклітинна рідина. Її утворюють всі рідини, що є всередині кожної клітини. Кисень і багато поживних речовин потрапляють у внутрішньоклітинну рідину через клітинну мембрану. Таким чином, практично вся життєдіяльність людини залежить від якості води, що споживається. Встановивши фільтри для води домашні, можна створити досить міцний бар'єр на варті свого здоров'я.

Деякі внутрішні органи також складаються із води. Наприклад, легені і серце включають 70,9% води, м'язи - 75%, печінка - 76%, а селезінка - 77%. Але орган із найбільшим вмістом Н2О (цілих 83%) – це мозок. Щоб він нормально і стабільно функціонував, йому потрібне достатнє споживання рідини. Як правило, в мозок надходить приблизно 20% корисних речовин, які доставляють кров по артеріях. Сам собою цей головний орган життєдіяльності становить лише 2% від загальної маси тіла.

Враховуючи все вищесказане, виникає питання: «Яким чином виходить, що тіло, яке складається практично з однієї води, має твердий вигляд?». Справа в тому, що клітини, як би парадоксально це не звучало, здаються твердими завдяки воді. Найбільш образно цей феномен можна уявити з прикладу звичайного водяного шланга. Коли шланг порожній, то він м'який і гнучкий, проте коли в ньому є напір води, він стає дуже жорстким та міцним. Так, вода «начиняє» клітини та створює натиск на їх стінки, надаючи чіткої форми та твердості.

Таким чином, вода – це джерело життя та здоров'я на всій Землі, а тому кожній сім'ї варто обзавестися таким компактним очисним обладнанням, як домашні фільтри для води. Їхня вартість невисока, а прослужать вони ефективно і довго.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар