Фільтри для води

Мінеральна вода. Яка вона буває?

2015-01-30

Асортименти мінеральної води просто вражає. З газом і без, із сульфатами, хлоридами, йодом, кальцієм — у магазині можна просто розгубитися. Найчастіше спадає на думку: купити розрекламовану пляшку або ж просто скористатися вдома фільтрами для води. Як зробити правильний вибір? Спробуємо розібратися.

Мінеральна вода видобувається із підземних джерел. Вона містить різноманітні мінеральні речовини. В принципі, саме тому вона і має таку назву. Класифікація цієї рідини може бути різною.

Так, залежно від загальної концентрації мінеральних речовин, вона може бути:

1. Лікувальний. І тут у 1 літрі води перебуває 10 р корисних мінералів. У той самий час до лікувальної належить і вода, що містить залізо, йод, фтор, бром. Їх ще називають біологічно активними речовинами. Зміст цих мінералів вказується на етикетці. Лікувальну воду вживають зазвичай за призначенням лікаря. Придбати її можна в аптеці. Але найкраще вирушити за нею на водяний курорт. Саме в безпосередній близькості до джерела ця вода має максимальну цінність.

2. Їдальня. У 1 л міститься до 1 г мінеральних речовин. Її корисно використовуватиме поліпшення роботи травного тракту. Вона не має якихось особливих лікувальних властивостей. Її можна пити всім і у будь-якій кількості. Єдиний нюанс: на такій воді краще не готувати їжу. Під час кип'ятіння солі утворюють нові сполуки, які можуть засвоюватися організмом. В результаті зросте навантаження на нирки і в них може виникнути каміння.

3. Лікувально-їдальня. Ця вода є чимось середнім між двома попередніми.У 1 літрі є від 1 до 10 г мінеральних речовин. Крім того, в ній також можуть бути біологічно активні компоненти: бор, кремній, залізо, йод. Її вживають щодня у будь-яких кількостях, як звичайну воду або ж у профілактичних цілях. Однак спочатку рекомендується порадитись із фахівцем. Інакше безконтрольне питво у великих обсягах може порушити сольовий баланс в організмі та призвести до загострення хронічних захворювань.

Залежно від хімічного складу мінеральна вода буває:

1. Гідрокарбонатний. Вона містить солі (гідрокарбонати) у кількості 600 мг на 1 л. Її можна рекомендувати немовлятам, людям, які активно займаються спортом, а також хворим на цистит. Ця рідина має найприємніший смак.

2. Сульфатний. У 1 її літрі присутні 200 мл сульфатів. Вона покращує перистальтику кишечника, надає легкий проносний ефект, сприяє відновленню функції жовчного міхура та печінки, допомагає виводити шкідливі речовини та сполуки з організму. Її призначають при цукровому діабеті, хронічному гепатиті, захворюваннях жовчних шляхів, ожирінні. Сульфатна вода протипоказана дітям та підліткам, тому що вона заважає засвоєнню кальцію. На смак ця рідина гіркувата.

3. Хлоридний. Концентрація солей у ній сягає 200 мг на 1 літр. Її використовують при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, жовчних шляхів, печінки. Вона покращує обмін речовин в організмі, а також стимулює секрецію підшлункової залози, шлунка, тонкого кишківника. Її не можна пити людям із підвищеним тиском. На смак хлоридна вода солона.

4. Змішана вода. Вона містить різні солі (сульфати, хлориди, гідрокарбонати). Її ефективність вища порівняно з іншими.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар