Фільтри для води

Вода для кімнатних рослин

2012-11-30

Життєздатність практично всіх кімнатних рослин залежить стану відомих стихій. Так, їм потрібна:

- ґрунт, насичений поживними речовинами;

- повітря як гази, що беруть участь в обміні речовин;

- вогонь, перетворений на світло та тепло;

- чиста вода.

Всі ці стихії досить тісно сплелися між собою, і один елемент часом залежить від іншого. Наприклад, оптимальна кількість вологості в грунті суворо повинна відповідати температурі і світловому режиму. Інший приклад складної залежності – кількості води від її якості. Деколи зустрічається така вода, що нею краще взагалі не поливати кімнатні рослини. Якщо ж іншого варіанта для вибору немає, необхідно використовувати фільтри для води.

Найпоширенішою проблемою у великих містах є хлорування муніципальних водопроводів. Це найлегший і найдешевший метод захисту від різних мікробіологічних забруднень. Однак результат подібних дій є в кранах виявляється знезаражена вода, що включає в свій склад отруйний вільний хлор і різні сполуки, побудовані на його основі.

І що ж буде з кімнатними квітами після поливу або обприскування хлорованою водою? Нічого хорошого, тому що коріння та листя отримають сильний опік. Звичайно, якщо воду відстоювали деякий час, то вільний хлор частково зникне, а частково нейтралізується в грунті. Але випаровується далеко не все, а склад ґрунту після року такої «нейтралізації» нагадує радіаційну зону.

Якщо не звертати на це уваги і продовжувати поливати нещасну рослину відстояною водою, то невдовзі квіти почнуть дивно хворіти і чахнути. Як правило, подібний млявий стан одночасно нагадує ознаки одразу всіх захворювань. А будь-які спроби внести зміни до режиму утримання лише наближають загибель рослини. А тому залишається лише піти і вибрати рятівника вашого мініатюрного садка, а заразом і вашого здоров'я разом.

Також бажано щорічно влаштовувати весняну пересадку. Однак це торкається кількох проблем. Насамперед хороший грунт коштує досить дорого і є рослини, які відразу після пересадки зацвісти не можуть, їм потрібен як мінімум рік адаптації до нового грунту. Що стосується цитрусових, то їх кореневі системи взагалі досить примхливі за своєю природою. При їхньому найменшому пошкодженні рослина може загинути.

Деякі садівники вважають за краще воду для поливу кип'ятити. У цьому випадку хлор, як правило, з води вийде, але разом з ним вийде і решта, наприклад, розчинений кисень. І чого вартує така вода?

Таким чином, для поливу рослин просто потрібні фільтри для води. На якому фільтрі зупинитися? Застосування глечиків у разі себе не виправдовує, оскільки швидкість очищення вони маленька, а води життю рослин потрібно багато. Та й на картриджах тут можна розоритися. А ось вбудований фільтр відомої марки цілком зможе забезпечити питною водою і всю родину, і кімнатні квіти, і свійських тварин.

Варто відзначити рослини, яким особливо потрібна м'яка очищена вода: адіантум, араукарія, алоказія, ароїдні, аралієві, ардизія, афеляндра, бромелієві, бегонії, брунфельзія, глоксинія, гарденія, дипладенія, дизиготека, жасмин, кодієум, кодієум , мирт, медінілла, муррайя, немантус, орхідеї, пальми, павонія, пеперомія, папороті, лісові кактуси, рододендрони, сциндапсус, стефанотис, фіттонія, фіалка, цитрусові та есхінантус.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар