Фільтри для води

В Україні 95% питної води непридатне для вживання

2014-11-30

95% води в Україні непридатне до споживання. Так заявив Володимир Гончаренко – голова Всеукраїнської громадської організації "За право громадян на екологічну безпеку". Заява була підкріплена фактом того, що питна вода в країні не піддається моніторингу, як того вимагають стандарти.

Гончаренко попереджає про небезпеку кип'ятіння води не дивлячись на поради медиків, адже очищена хлором вода при кип'ятінні виділяє хлоровмісні та концерогенні речовини, здатні завдати істотних збитків організму. "При відстоюванні води хімія теж не виходить, а при очищенні коралами збільшується концентрація омонія", - говорить глава. Команда експертів громадської організації провела аналіз можливих засобів для очищення води і зробили висновок, що якісне очищення можна зробити заморожуванням або зворотним осмосом.

Щодо інших джерел питної води, яку сьогодні можна спостерігати у вигляді бутильованої чи артезіанської, моніторинг також не здійснюється. Але дізнатися про якість води все ж таки можна хоча б за її смаком. Чим присмак солодший, тим більше в ньому міститься нітратів.
Вчені із представниками громадських організацій погоджуються. Як розповів доктор хімічних наук, директор Інституту природничих та гуманітарних наук Національного університету біоресурсів та природокористування України Віктор Максін, особливо гостра ситуація у сільській місцевості. Дослідники інституту вивчили якість води з ранніх джерел на території України та констатували надлишок нітратів та пестицидів у всіх досліджуваних колодязях, що говорить про тривожну ситуацію.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар