Фільтри для води

Очищувачі та іонізатори повітря

2014-07-01

Про користь і навіть необхідність очисників та іонізаторів повітря говорять багато хто. Однак для більшості залишається загадкою – навіщо ж, власне, повітря потрібно очищати, як воно очищається і, найтаємничіше, навіщо і як воно іонізується? Розкажемо про все це по порядку.

У процесі своєї діяльності людина залишає по собі величезну кількість відходів. Найчастіше ці відходи для нас зовсім не помітні. Наприклад, навряд чи ми замислюємося, що повітря навколо нашого будинку сповнене небезпечних частинок, що долетіли до нас від заводу, що стоїть за кілька десятків кілометрів. Адже це повітря потрапляє і до нас у квартиру, ми вдихаємо його, не в змозі носом відфільтрувати шкідливі домішки від потрібних нам газів. Так, в наш організм можуть потрапляти вихлопні гази, вуличний пил, виробничий гар і таке інше. Очевидно, що нічим добрим для нашого з вами організму це не обернеться.

Для того, щоб позбавити повітря від шкідливих для нашого організму домішок, фахівці радять використовувати кондиціонери та повітряні фільтри. Ці апарати фізично усувають зайві домішки з повітря, роблячи його чистішим. Для цього застосовуються очищувачі. Іонізатори повітря – ось про їхню роль ми поговоримо нижче.

Різні мікроорганізми, бактерії та сміття, що витають у повітрі навколо нас, мають позитивний заряд. Вітаючи в повітрі, вони можуть осідати не тільки на навколишніх предметах, але і в дихальних шляхах. Позбавити людину цієї проблеми і покликані очищувачі та іонізатори повітря, тільки вирішують поставлене завдання вони по-різному. Іонізатори генерують аніони – негативно заряджені іони. За законами фізики, негативно заряджені частинки будуть притягуватися і зчіплятися з частинками (у нашому випадку пилом, бактеріями та іншими нечистотами), що мають позитивний заряд. Таким чином, вони утворюватимуть своєрідні «грудочки», які під власним тягарем осідатимуть, позбавляючи нас тим самим небезпеки підхопити якусь заразу.

Цілком зрозуміло, що очищувачі та іонізатори повітря бувають різні. Так, наприклад, усі очищувачі поділяються на:

Фільтрові – ті, в яких застосовуються змінні фільтри, що чимось нагадують домашні фільтри для очищення води.

Плазмові, вони електростатичні - притягують шкідливі частинки до заряджених пластинок.

Мийні, які очищають повітря, проганяючи його через водяну товщу.

Фотокаталітичні, які розкладають пил та шкідливі домішки на елементарні та нешкідливі складові.

І, власне, іонізатори, які беруть в облогу всі шкідливі мікроорганізми.

Також хочемо звернути вашу увагу на кілька аспектів, які допоможуть вам краще вибрати очищувач та іонізатор повітря для дому або робочого приміщення.

По-перше, при виборі апарату для очищення повітря виходьте з розмірів приміщення, в якому він буде встановлений. Більш потужні очищувачі, відповідно, коштують дорожче.

По-друге, врахуйте, що деякі очищувачі вимагають додаткових витрат і турбот після їх купівлі та встановлення. Так, одні з найефективніших очисників – фільтрові – найдорожчі в обслуговуванні, для них потрібно буде регулярно купувати нові фільтри. Водяні очищувачі вимагають регулярної заміни води в резервуарі.

По-третє, зверніть увагу на електроспоживання очисника. Погодьтеся, не хотілося б, щоб разом із чистотою повітря збільшилися і платежі за електроенергію.

Це лише небагато фактів, які потрібно знати та враховувати при виборі очисників та іонізаторів повітря. Але не знання цих базових речей може призвести до неправильної купівлі та неправильної експлуатації. І добре, якщо ця помилка обернеться для вас лише викинутими грошима, а не втраченим здоров'ям.

Дихайте на здоров'я!

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар