Фільтри для води

Облаштування газону на дачній ділянці

2005-11-30

Природа манила до себе людство з незапам'ятних часів. Її краса зачаровує, приваблює та дарує спокій. Саме тому багато людей вважають за краще жити у своїх будинках, оточуючи себе квітами та галявинами. Тим, кому не пощастило з будинком, намагаються відтворити природну вроду на дачних ділянках. Однак для правильного догляду за галявинами та квітами на високопрофесійному рівні звичайних знань буде явно недостатньо. Тут потрібно як простий ряд заходів, а ретельно підібраний комплекс. Дуже часто, щоб максимально покращити якість обслуговування газону на своїх ділянках, господарі купують спеціалізовані фільтри для води на дачу. Це не зовсім ті фільтри, про які можна подумати – це комплексна система водоочищення від непридатних для поливу галявин домішок. Вона розроблялася спеціально для промислового очищення, проте багато фірм з обслуговування газонів використовують у своїй діяльності дані системи, тому що вони зручні у використанні, мають легку вагу та оптимально очищають воду. Наразі вже немає проблем із придбанням таких очисних систем, бо вдалося максимально знизити витрати на виробництво, не пожертвувавши якістю.

В основному, купують спеціалізовані фільтри для води на дачу з тієї причини, що вода в свердловинах і колодязях насичена шкідливими речовинами і механічними домішками, що згубно діють на рослини. Адже тільки сукупність чистої води і хорошого свіжого повітря може зробити трав'яний покрив справді м'яким і зеленим. Як правило, доглянутий лужок завжди викликає інтерес і заздрість сусідів.А тому, не дивуйтеся, якщо вони намагатимуться вивідати секрет, як же вам вдалося досягти такої якості газону. Однак мало хто знатиме, що все це завдяки збагаченій мінералами воді, фільтру і дещо кропіткому ставленню до галявини біля будинку. До речі, у багатьох людей на Заході показником забезпеченості та аристократії є саме зелений, якісно вирощений та пострижений газон перед фасадом будинку. Навіть англійці, живучи в невеликих квартирках, намагаються доглядати маленьку ділянку біля виходу зі свого будинку чи під'їзду. У нас, на жаль, спостерігати таке можна нечасто.

Як відомо, перед важливою покупкою варто зважити всі «за» та «проти». Саме, виходячи з цього простого життєвого принципу, рекомендується не заощаджувати на таких системах. Адже, заощадивши один раз, можна розчаруватися як вода, а, отже, і як галявина. Тільки завдяки збагаченій мінералами воді можна досягти бездоганного результату у догляді за газонами. І тому рекомендується купувати такі фільтри для води на дачу. Так ви відстрочите заміну дорогого «зеленого килима» і надаєте йому неперевершеного вигляду. Фахівці часто стверджують, що окрім чистої води потрібно ще й застосовувати різні добавки, і раз на місяць запрошувати людину, яка займається обприскуванням газону спеціальними складами для виведення комах та паразитів. Щонайменше тричі на тиждень потрібно постригати газон і щодня його поливати. Полив здійснюється за допомогою спеціальних розприскувачів, які оптимально розподіляють кількість води для правильного поливу. Однак, потрібно стежити за кількістю води, що поливається, тому що «втопити» газон легко, а це в результаті несприятливо позначиться на якості вирощеної трави, і на подальшій родючості грунту на вашій ділянці.

Не можна перевищувати допустиму норму вологи під шаром дернини, однак, і перевищувати теж, але в ідеалі всі розрахунки кількості рідини потрібно проводити, виходячи з погодних умов. Існує лише один вид поливу газону, коли перевищується норма – це вологозарядні поливи. Вони проводяться переважно восени і лише зрідка навесні задля забезпечення запасів вологи у верхніх, а й у глибших шарах грунту. При такому поливі витрачається близько 8-10 кубічних метрів води на сотку, правда, якщо грунтові води досить близькі від поверхні вашого лужка, то води може знадобитися значно менше.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар