Фільтри для води

Мінеральна вода. Допомога у лікуванні захворювань кишечника

2013-12-27

По-перше, захворювання тонкого та товстого кишечника хронічного характеру. Проте це лікування не можна застосовувати, якщо хвороба перебуває у стадії загострення. По-друге, розлади кишечника функціонального характеру. До них відносяться атонія, гіпотонія, млявість кишечника, кишкові спазми тощо.

Вплив мінеральної води на кишечник

Після вживання мінеральної води вона не затримується надовго у шлунку, а досить швидко потрапить до кишечника. На швидкість просування травним трактом особливо впливає температура рідини. Якщо вона близька до температури людини, тобто знаходиться в межах 30-45 ° С, вона дуже швидко переходить в кишечник.Швидкість просування також залежить від складу рідини. Найшвидше просувається лужно-сольова вода. Вона потрапляє до кишечника вже через 7-10 хвилин після вживання. Вода з невеликою концентрацією мінеральних речовин всмоктує в тонкому відділі кишечника і до товстого не доходить. Абсолютно протилежна дія у гірких і глауберових або, іншими словами, проносних вод. Вони потрапляють у товстий кишечник, посилюють його перистальтику та сприяють здійсненню дефекації.Мінеральна вода характеризується не лише фізичними властивостями, а й хімічними. Саме їхнє поєднання діє на нервові рефлектори, які розташовані в стінках кишечника, і допомагає відновити роботу всього травного тракту.

Основні методи водного лікування

Людям, схильним до проносів, водне лікування призначають дуже обережно. Найчастіше їм дають воду з малим ступенем мінералізації, а також нагрівають до температури 40-45°С. Вранці прийом рекомендується пропустити.Дозування води при цьому невелике і становить половину склянки. Згодом норму та кількість прийомів збільшують і доводять до 1 склянки, яку необхідно приймати 3 рази на день. Воду з достатнім ступенем мінералізації, а також містить вуглекислий газ, використовують для лікування запорів. Для усунення атонічних запорів призначають холодну мінеральну рідину. Якщо ж запори спастичні, то гарячу. Хворим, які скаржаться на звичні запори або відсутність стільця протягом 2-3 днів, призначають проносну воду як у чистому вигляді, так і в поєднанні зі слабомінералізованою.

Слід пам'ятати, що правильне дотримання водного лікування є основою для успішного одужання. Будь-яке відхилення від режиму, наприклад, вживання води у великих кількостях або недостатньо підігрітої, може призвести до посилення запального процесу. У всіх випадках лікування необхідно доповнювати спеціальною гімнастикою. Крім того, важливо і правильно організувати свою рухову активність протягом дня.

Протипоказання до водного лікування

Питні курорти можна рекомендувати не за будь-яких захворювань кишечника. Так, людям з гострою або хронічною дизентерією, туберкульозом, виразковим колітом, стенозуючими процесами кишок лікування за допомогою мінеральної води не призначають. Необхідно щодня пити після очищення фільтром для води 6-8 склянок.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар