Фільтри для води

Що таїть у собі вода?

2015-03-11

Природна вода має 48 відомих різновидів. Кожен окремий вид води має відмінні властивості та свою власну енергію, від якої залежить її форма та властивості. Наприклад, бувають типи води, структура яких утворює повітряну кулю, крапельку, сніжинку або бурульку. Навіть під час кип'ятіння "мікроайсберги" кристалів зберігають свій первісний вигляд. Коли ж вода замерзає, то під впливом даних кристалів всі молекули, що залишилися, автоматично кристалізуються і перетворюються на суцільний структурований лід.

При цьому кристали води перебувають у безперервному русі. У дуже тонких трубочках, де вода не замерзла, утворюється циркуляція, подібна до живого організму всіх живих істот. Але щойно порушується структура води, то закон циркуляції зникає. Таким чином, що більше життя кожного кристала, то він корисніший для життєдіяльності людського організму.

Все вищеперелічене дає можливість представити звичайну воду як окремий світ, який заселений всілякими мікро- та макроорганізмами тваринного та рослинного походження. Цю масштабну масу складають бактерії, віруси, найпростіші, водорості, рослини вищого рангу та тварини. Вони дуже впливають на фізико-хімічний склад води.

Виходячи з цього практично всій воді з природних джерел цілком можна дати визначення - "жива вода". Ступінь забрудненості водоймища мікроорганізмами має безпосередній взаємозв'язок з походженням та характером джерела.Найчистішими в цьому розумінні є підземні води (інакше – артезіанські), але при цьому навіть вони згодом можуть забруднюватися через транспортування їх іржавими трубопроводами та порушення санітарно-епідемічного режиму на водозаборах. Тому останнім часом майже в кожній оселі встановлюють фільтри для води, купити які зараз зовсім не проблема. Особливо заселення мікроорганізмами схильні до води, розташовані на поверхні. Саме тому використання поверхневих вод у первісному, неочищеному вигляді практично у всіх випадках є великим ризиком, пов'язаним із виникненням та поширенням інфекційних захворювань.

Вся вода, яку отримують з природних джерел відкритого типу або свердловин, обов'язково повинна оброблятися. Виявляється, що звичайна муніципальна вода у своєму складі також містить шкідливі мікроорганізми, хлорування яких не дає жодного ефекту. Таких «невбивних» мікроорганізмів у проточній воді зовсім небагато, проте чутлива шкіра дітей та деяких дорослих все одно відкидає таку воду шляхом появи різних алергічних реакцій та висипів.

У таких випадках фільтри для води є просто життєво важливою необхідністю. У артезіанській воді можуть зустрічатися мікроорганізми, значно небезпечніші, ніж у муніципальній воді. Наприклад: цисти лямблій, коліфаги, суперечки клостридій, фекальні стрептококи, віруси гепатиту, коліформні бактерії та багато інших. Якісне очищення води від мікроорганізмів можуть гарантувати лише фільтри для води, що зарекомендували себе, купити які можна в будь-якому магазині технотоварів. У фільтрах зазвичай застосовуються різні методи очищення: окислення, термообробка, дія ультрафіолетового або іонізуючого випромінювання, ультразвук та фільтрування.

Найбільш оптимальним та економним варіантом є ультрафіолетове опромінення води. Установки для УФ знезараження води йдуть за цілком прийнятною вартістю, їх безперечні переваги полягають у компактності та простоті використання. Додатковий плюс даного методу – при опроміненні вода не змінює свій склад.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар