Фільтри для води

Чистота води – запорука здоров'я

2014-10-30

У воді, крім фізико-хімічних властивостей, досить важливим показником є чистота. Пояснюється це тим, що будь-які домішки під час розчинення у воді змінюють її первісні властивості. Чистота води визначається за наявності в ній різноманітних домішок, солей металів, бактерій, хлору, мінералів та багатьох інших елементів.

Таким чином, вода є універсальним розчинником, а отже, її мінеральна насиченість взаємопов'язана з грунтом і гірськими породами, що залягають під ним, а також випадаючими опадами. Тому таке поняття, як чистота води, зовсім неоднозначне. Навіть у чистій за своєю природою воді живуть всілякі мікроорганізми, адже вода – це середовище їхнього проживання. З усіх водойм лише в гірських річках, завдяки низькій температурі води, кількість бактерій і найпростіших значно менше.

Однак, звідки вода не надходила, її необхідно очищати від шкідливих речовин і домішок. І якщо при купанні ми ризикуємо своє тіло, то приймаючи їжу, приготовлену на неочищеній воді, ми ризикуємо своїми внутрішніми органами. А тому заради безпеки фільтри для води на кухню ігнорувати не можна - вони повинні обов'язково бути встановлені. Очисні установки прибирають із води шкідливі речовини, залишаючи у ній лише корисні.
Досить частою причиною забруднення води є сірководень (H2S) або, простіше кажучи, газ. Його головним джерелом служить рослина, що підгниває. Сірководень може бути і у воді, що видобувається з великої глибини свердловин, і у воді, розташованій на поверхні.Якщо вода має дуже неприємний запах «тухлих яєць», то вже цілком можна стверджувати наявність у ній сірководню Перевищена концентрація цього хімічного елемента робить воду дуже отруйною, легкозаймистою і при зіткненні з більшістю металів призводить до корозії.

Симптоми наявності сірководню: неприємний запах, дивний смак їжі, напої (компот або чай) стають безбарвними, брудно-жовтий наліт на сантехніці, білизна після прання покривається сірими та коричневими плямами. При прояві цих ознак, потрібно негайно встановити не тільки фільтри для води на кухню, а й у ванну та туалет, а також у котельню, якщо така є.
Вимірюється концентрація сірководню в мг/л. Виразним запах газу стає при відмітці в 0,5 мг/л. У більшості випадків концентрація у воді H2S не перевищує 10 мг/л, але часом трапляються 50 мг/л і навіть більше. Менш відчутним запах сірководню стає, коли pH = 8.0 і більше. У деяких населених пунктах сірководень проявляється сезонно: навесні та восени.

Концентрації поділяють на три рівні:
• Запах ледве вловимий і, якщо спеціально не вишукувати будь-які порушення, то не відчувається;
• При закритому крані запах сірководню не помітний, але як тільки вода потече з крана, він стане очевидним;
• Запах сірководню виразно відчутний навіть при закупорених кранах.
Найкращий спосіб видалення сірководню – це полегшена аерація з активованим вугіллям. Відмінним захистом від отруєння сірководнем є спеціальні фільтри для води на кухню. Вони одночасно видаляють сірководень та залізо за допомогою звичайного повітря.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар