Фільтри для води

Вода – джерело життя і не тільки. Цікаві факти.

2016-04-12

Вода - єдина рідина, від вживання якої залежить життя всіх живих істот та рослин. Так, тварини, риби на 75% складаються із води, яблука — на 85%. Не виняток і людина. У його тілі міститься 86% цієї рідини. Хоча, здавалося б, існування залежить швидше від їжі. Але ні, без води жодна людина не зможе прожити і 5-7 днів, тоді як без їжі можна існувати цілих 2 місяці.

Втрата води, зазвичай, характеризується кількома стадіями. При втраті всього 2% маси тіла в людини може виникнути сильна спрага. Якщо ж кількість відсотків збільшиться до 10, людина починає бачити галюцинації. Втративши 12% води, він уже не зможе самостійно відновитися і обов'язково знадобиться допомога лікаря. Унікальність цієї рідини полягає ще й у тому, що її не можна синтезувати, ні замінити. Тому щодня потрібно обов'язково випивати щонайменше 2-2,5 л.

Однак вода може як дарувати, так і забирати життя. Майже 85% різних захворювань так чи інакше передається за її допомогою. Тому вживаючи воду, яка не придатна для пиття або приготування їжі, можна серйозно захворіти, не кажучи вже про гірший результат.

Крім своєї основної функції вода може використовуватися і для зниження ваги. Відомо, що якщо випивати склянку води перед їжею, то апетит знижується і відповідно кількість спожитої їжі теж. Дієтичну властивість можна пояснити ще й тим, що вживаючи цю рідину, людина в результаті починає менше пити всілякі калорійні газовані напої та соки.Крім того, зі звичайною водою абсолютно не хочеться їсти насолоди, як, наприклад, з кавою або чаєм.

Вода здатна знижувати ймовірність виникнення серцевого нападу. Це дослідження неодноразово проводили вчені. У ході різних експериментів було встановлено, що люди, які вживають цю рідину в кількості 6 склянок на день, набагато менше хворіють на серцево-судинні захворювання, ніж ті, хто випиває менше цієї дози. В особливу групу ризику потрапляють люди, які обмежуються лише 2 склянками води на день.

Усі давно звикли вважати, що вода — це лише порожня рідина, в якій немає нічого корисного. Однак, приміром, морська вода — це чудове живильне джерело. В одному кубічному сантиметрі знаходяться не менше півтора г білка, а також інших корисних речовин. На думку вчених, один океан дорівнює за своєю поживною цінністю декільком десяткам тисяч урожаїв, які щороку збирають на суші.

Вода є універсальним розчинником. Найчастіше її склад не обмежується всім відомою формулою. У її складі знаходяться різні органічні речовини, а також практично всі мікроелементи та їх сполуки (солі, гази). Будь-який напій, який ви знаєте, виготовлений на основі води: соки, пиво, вино. І навіть продукція промислової сфери — парфуми, ліки, лаки є водним розчином тієї чи іншої речовини.

Існують стереотипи, які досить міцно влаштувалися у людській свідомості. Тож якщо ви запитаєте себе: чи може вода горіти? Звичайно, ні! Однак не можна сказати, що це твердження є абсолютно вірним. Наприклад, в Азербайджані існує вода, яка може спалахнути, якщо до неї піднести запалений сірник. І це зовсім не диво. Просто у воді у досить великій кількості міститься метан, який і спалахує.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар