Фільтри для води

Види води та їх користь для організму людини

2015-01-20

Про те, що воду треба щодня пити кожному, знають усі. Але мало просто пити її, слід піклуватися і про те, щоб вона не чинила на організм шкідливого впливу через речовини, що містяться в ній. Як зрозуміти, яка вода корисна? Давайте розглянемо найбільш уживану воду.

Водопровідна вода

Вона, звісно, лідирує. Однак її якість не найкраща. Ця вода містить надто багато хлору. Хлор відіграє важливу роль у знезараженні води, але водночас впливає на організм людини. Так, потрапляючи в шлунок, він дратує слизову оболонку шлунка, а також пригнічує корисну мікрофлору кишечника.

Для видалення хлору часто застосовують відстоювання, кип'ятіння. У цьому випадку практично весь хлор випаровується з ємності. Але найефективнішим методом є фільтри води. Вони дозволяють повністю очистити рідину від цього шкідливого елемента.

До речі, якщо з будь-якої причини немає можливості скористатися звичними методами, можна спробувати спосіб, який давно використовують мисливці. Необхідно взяти 1-2 л води та покласти в неї листя горобини, приблизно 10-15 шт. Через 2 години вода стане чистою. Завдяки цьому очищується будь-яка, навіть болотяна вода.

Дистильована вода

Про корисність цієї рідини неодноразово говорив П. Брегг. І, звичайно, доводив на власному прикладі. Після 50 років він тільки її вживав. Основна дія такої води полягає в тому, що вона розчиняє в організмі токсини та виводить їх. Отже, самопочуття людини покращується.

Водночас противники цієї ідеї стверджують, що дистильована вода вимиває і елементи, які важливі забезпечення багатьох функцій організму. Наприклад, кальцій, який потрібний для кісткової системи.

Істина лежить десь посередині. Можна вживати таку воду, але за умови, що в харчуванні є овочі та фрукти, які містять різні мікроелементи.

Дощова вода

Вона чудово засвоюється організмом людини, сприяє роботі травного тракту, покращує стан шкіри. На жаль, є одне "але". Все це виправдане лише у разі чистої дощової води. А в наш час таку знайти просто неможливо.

Вода, падаючи, стикається з повітрям і вбирає всі шкідливі домішки, які в ньому містяться. Адже не рідко в атмосфері є сірка або азот. При взаємодії із рідиною вони утворюють кислоти. Тому про дощі часто кажуть, що вони кислотні. З цієї причини таку воду шкідливо не лише пити, а й навіть мити нею голову чи прати в ній білизну.

Жорстка вода
Вона характеризується підвищеним вмістом солей магнію та кальцію. Жорстку воду не рекомендують пити. Вона практично не засвоюється в організмі людини, проте здатна відкладатися в різних тканинах і тим самим ускладнювати їхнє функціонування.
До речі, зрозуміти, чи вода жорстка досить просто. Слід закип'ятити її в чайнику і подивитися, чи осад не утворився. Або спробувати помити в ній руки. У твердій воді мило не піниться.

У домашніх умовах упоратися з підвищеною жорсткістю води не складно. В даний час існують різні фільтри для води, які допомагають ефективно боротися із цим явищем.

М'яка вода

Ця ситуація є протилежною до попередньої. Однак теж не найкращою. При вживанні м'якої води в організмі спостерігається нестача мінеральних речовин, що впливає на здоров'я людини.

М'яку воду слід застосовувати для купання, миття голови або прання одягу, оскільки вона покращує дію миючих засобів.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар