Фільтри для води

Губить людей не старість, губить людей вода. Чому це відбувається?

2017-03-29

Вода - найзагадковіша речовина на планеті. Вона має масу унікальних властивостей, завдяки яким можливе існування всіх живих організмів. Але деякі властивості можуть приносити не лише користь, а й шкоду. Так, усім відомо, що вода – це чудовий розчинник. Це успішно використовується у різних промислових галузях. Але разом з тим це означає, що в природі повністю чистої води або хоча б придатної для вживання дуже мало. Нині цим фактом стурбовані не лише екологи та лікарі, а й політики.

Настав час замислитися над цим і звичайним обивателям. Але часто багато хто вважає: якщо проблема явно не видно, то її ніби й не існує. До того ж, очищення води є турботою держави, не дарма ж існує ГОСТи, які контролюють якість води. Такі міркування були б цілком виправданими, якби не той факт, що законодавчу базу було розроблено досить давно. Вона не враховує досягнення у промисловій сфері та появи всіляких нових продуктів.

За даними сучасної екології, стан озер, річок і навіть підземних джерел щороку катастрофічно погіршується. Діяльність шахт, хімічних та металургійних заводів регулюється не належним чином. Крім того, найчастіше ці підприємства не мають фінансових можливостей проводити всі необхідні природоохоронні заходи. Тому вода навіть після проходження через очисні споруди все одно містить у підвищеній кількості солі різних металів, нітрати, важкі метали, нафтопродукти, феноли, бактерії, віруси та багато інших речовин, шкідливих для людського організму.

Чим небезпечні ці речовини? Якщо ви вживаєте воду з великою кількістю заліза, то у печінці можуть відбутися патологічні зміни. Також збільшується ризик виникнення інфаркту та погіршується діяльність репродуктивної системи. Високий вміст марганцю може спровокувати захворювання кісткової системи, фтору – ураження шлунково-кишкового тракту, втрату рухливості суглобів. І навіть хлор, що часто використовується для очищення води, може стати причиною хвороби. Так, в результаті досліджень вченими було встановлено, що хлор може викликати рак сечового міхура та травного тракту, а також підвищення артеріального тиску та хвороби серцево-судинної системи. Цей перелік можна перераховувати дуже довго. Головне, що слід з цього винести: вживання води неналежної якості може стати основною причиною погіршення вашого стану та виникнення різноманітних проблем зі здоров'ям.

Люди, які цікавляться якістю води, нерідко вживають заходів щодо його поліпшення. Основними методами при цьому є відстоювання та кип'ятіння. Обидва методи мають свої позитивні моменти, проте не можна не враховувати негативні нюанси. Так, при відстоюванні води різні частинки осідають на дно, а хлор випаровується. Але вже через добу така вода може становити загрозу з бактеріологічного погляду, тому що в неї з повітря потрапляють мікроорганізми та розмножуються. Кип'ятіння також є абсолютно ідеальним способом очищення. В результаті цього процесу гинуть бактерії, але не всі, а солі металів вступають в реакції з органічними речовинами і утворюють різні сполуки. Тому вгадати, яка вода зрештою виходить, практично неможливо.

Така ситуація може призвести до того, що у майбутньому люди боротимуться не за нафту, як це роблять зараз, а за воду. Оскільки в першому випадку рідина, звичайно, приносить такі радості, як тепло або швидке пересування, але вона, на відміну від води, не є основною для життя та здоров'я.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар