Фільтри для води

Головні джерела забруднення води

2015-02-11

Вода забруднюється повсюдно на всій території Земної кулі, однак у деяких країнах ця проблема стоїть особливо гостро. Україна, на жаль, також входить до їх числа. Особливо це стосується районів, які розташовані поблизу великих водних джерел. Наприклад, біля морів та річок, куди скидаються промислові відходи з підприємств. У таких містах зазвичай майже в кожному будинку встановлюють спеціальні установки. Купити фільтри для води в Одесі, наприклад, є першочерговим завданням для новоселів. Місто стоїть на березі Чорного моря, а тому підвищений вміст солей та домішок там забезпечений. Розглянемо основні джерела забруднення води.

Стоки комунікацій

Стічні води складаються, переважно, з хімічних і мікробіологічних забруднень, у чому полягає серйозна небезпека. Віруси і бактерії, що мешкають у них, є причиною небезпечних захворювань на кшталт висипного тифу, паратифу, бактеріальної краснухи, сальмонельозу, ембріонів холери, кишкових захворювань та багато іншого. Також у такій воді найчастіше присутні яйця глистів, токсичні детергенти, складні ароматичні вуглеводні (САУ), нітрати та нітрити.

Промислові стоки

Будь-яка галузь промисловості містить у собі різні хімічні речовини. Наприклад, феноли, важкі метали, формальдегід, органічні розчинники, згадані вже САУ та особливо токсичні стоки. Саме токсичні відходи і викликають генетичні, тератогенні (представляють загрозу для плода) та канцерогенні (сприяють виникненню ракових новоутворень) зміни.Головними джерелами особливо небезпечних стоків є промисловість металургії, машинобудування, целюлозно-паперове, цементно-азбестове та лакофарбове виробництво. Очистити воду від подібних елементів можуть лише якісні фільтри для води. Купити їх в Одесі нескладно, адже в портовому курортному місті люди прагнуть якомога оточити себе всім найбезпечнішим, включаючи і питну воду. Найбільш парадоксальним джерелом забруднення служить і сам водоочисний процес.

Комунальні відходи

Практично скрізь, де є водопостачання та каналізація, відходи проникають у ґрунт, а отже, й у ґрунтові води. Оскільки верхній шар грунтових вод розташований приблизно на глибині 3-20 м, то саме тому там накопичуються всілякі "продукти" людської діяльності в досить значних концентраціях. Як відходи маються на увазі детергенти з пральних машин, залишки їжі, фекалії різних особин. Природно, що всі ці компоненти якоюсь мірою профільтрувалися через верхній шар ґрунту, проте деякі віруси, а також водорозчинні субстанції можуть проникати у ґрунтові води майже без втрат. Крім того, було доведено, що цей шар рідини здатний переміщатися горизонталлю на кілька кілометрів. А тому, віддалена від криниці, помийна яма не врятує від забруднення питну воду.

Промислові відходи

Цей різновид шкідливих речовин є в ґрунтових водах у невеликих кількостях, порівняно з поверхневими. Більшість цих відходів йде далі в річки. Крім цього, пил і гази, що виходять з підприємств, осідають і накопичуються спочатку на поверхні грунту і рослинах, а потім розчиняються і просочуються вглиб. Саме тому колодязі, які розташовані в окрузі металургійних центрів, містять важкі метали та радіоактивні з'єднання. До категорії промислових забруднень ґрунту входять також відходи пивів заводів та органічні сполуки, що утворюються під час переробки фруктів, овочів, м'яса, молока, тваринницьких комплексів.

Різні метали та їх утворення проникають в організм у рідкому вигляді. Причому проникаюча здатність їх досить висока: на небезпеку наражаються всі внутрішні органи, а також плід (якщо такий є). Навіть під час видалення шкідливих речовин з організму уражаються задіяні органи в цьому процесі: кишечник, легені, нирки. Накопичення в людському організмі міді, ртуті та свинцю веде до ураження нирок. Цинк, кобальт та нікель порушує функціонування печінки. Залізо, миш'як, марганець і вісмут негативно позначаються на капілярах. Талій, свинець, кадмій, цинк, ртуть і мідь становлять загрозу для серцевого м'яза. Радіоактивні ізотопи, кобальт, кадмій, миш'як та нікель сприяють утворенню ракових захворювань. Таким чином, застосування очисних пристроїв цілком доцільне та виправдане для збереження здоров'я. Та й купити фільтри для води в Одесі можна за нормальною ціною, яка не завдасть суттєвого удару по фінансовому бюджету.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар