Фільтри для води

Пити воду

2018-11-05

Відомий факт, що наш організм наполовину це рідина, просто вода. Вчені виявили закономірність між віком людини та водою у складі її органів. Виявляється, що він молодший, то більше в процентному співвідношенні, що міститься у ньому рідини. У маленьких дітей ця цифра становить 75%, до підліткового віку вона зменшується до 65%, а на схилі років взагалі ледве досягає 55%. Сам собою напрошується висновок. Невже старіння організму пов'язане з неможливістю клітин утримувати у своєму складі воду?

Чоловік середнього зросту, у віці близько 40 років важить 70 кг, приблизно 40 із них це вода. Третина цієї води перебувають у кровоносному руслі, решта у клітинах тканин. Вода постійно переміщається організмом, несе клітинам харчування, видаляє перероблені речовини, оновлює і омиває клітини. Завдяки їй клітини живуть та виконують свою роботу. Тепер стає зрозуміло, чому нестача питної води в організмі так погано впливає на його працездатність та самопочуття.

За свою історію дієтологія давала безліч порад як правильно, і скільки слід пити воду. Це і необхідність пити маленькими ковтками потроху, але часто, і дозволити пити тільки після їжі, або навпаки перед їжею.

Найбільш оптимально поєднувати усі ці способи. Трохи води натщесерце, потім через півгодини після сніданку, маленькі порції в проміжках між їжею та перед сном, звичайно.

Для чого це потрібно робити постійно? Справа в тому, що вода тим чи іншим способом виводиться з організму.Більшість виводиться нирками, заодно з переробленими речовинами, ще частина у вигляді поту, невелика кількість йде при видиханні повітря, і вже зовсім небагато через кишечник. Всю цю воду треба поповнювати.

Частина води приблизно близько літра надходить в наш організм разом з їжею. Зрозуміло, що у фруктах води набагато більше, ніж у хлібі чи сирі, а соки чи суп, з хімічної точки зору, це водяна завись. Однак це не означає, що ми маємо зовсім не пити, а лише їсти соковиту їжу.

Суто фізіологічно нашому тілу потрібна саме вода як рідина. У крайньому випадку чай.

Перше, що ми відчуваємо при нестачі води, це спрага. Наступними симптомами зневоднення є занепокоєння, втрата працездатності, порушується цикл травлення. При подальшій втраті води починають гинути та руйнуватися клітини. Але такі речі відбуваються звісно, лише коли людина потрапляє до екстремальних умов. У звичайному житті нам це не загрожує. Оптимальним вважається споживання 2-х літрів води на день. Не варто перевантажувати нирки без необхідності. Регулюйте свій питний режим, залежно від ситуації.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар