Фільтри для води

Водні процедури для фруктів та овочів. Моєму правильно!

2013-11-20

Про здоров'я слід дбати постійно. Для цього необхідно дотримуватися ряду правил: займатися спортом, їсти безпечні продукти, пити очищену рідину, що пройшла, наприклад, через фільтр для води.

Але іноді проблема виникає через досить несподівані речі. Через неправильне миття овочів та фруктів. На жаль, багато хто помилково вважає, що ці плоди можна просто злегка сполоснути водою. Однак, цього мало.

Чому їх взагалі потрібно мити?

По-перше, на їх поверхні в тій чи іншій кількості знаходяться земля, пісок, небезпечні мікроорганізми, а також отрутохімікати, якими зазвичай оббризкують рослини для боротьби зі шкідниками та хворобами.

По-друге, вони можуть бути покриті воском та парафіном. Це особливо актуально для імпортних фруктів та овочів.

По-третє, продукти рослинного походження нерідко містять нітрати, які використовують як добрива. Для рослин нітрати корисні, але для організму людини вони становлять велику небезпеку.

Загальні правила миття

Імпортні овочі та фрукти спочатку необхідно помити в мильній воді руками або за допомогою спеціальної щіточки. Це дозволить прибрати з поверхні віск та парафін.

Людям, схильним до алергії, овочі та фрукти рекомендується попередньо замочувати у холодній воді на 1 годину. Завдяки цьому шкідливі речовини частково перейдуть до неї. Також для алергіків, особливо дітей, рекомендується брати рідину для миття не під крана, а очищену фільтром для води.

Мити плоди краще швидко, тоді втрата вітамінів буде незначною. Після миття овочі та фрукти краще відразу використовувати, оскільки через пошкодження шкірки вони не здатні зберігатися довгий час. Для зменшення кількості нітратів плоди після миття слід на 1 день покласти у підсолену воду. Щоправда, цей процес має побічний ефект — частково губляться вітаміни. Але якщо оцінювати загальний результат, то така дія виправдана.

Технологія миття овочів

Картопля, буряк, морква, редис спочатку заливають теплою водою і дають полежати в ній кілька хвилин. Завдяки цьому з їхньої поверхні можна легко видалити землю. В кінці овочі потрібно промити холодною водою. Білокачанна капуста зазвичай використовується для готування без миття. У неї необхідно просто видалити все верхнє забруднене і заражене листя і вирізати качан. Огірки, помідори, кабачки, баклажани, горох слід мити під проточною водою. При цьому можна використовувати щітку. Листяні овочі потрібно мити у великому посуді, змінюючи при цьому воду 2-3 рази. Це дасть можливість максимально ефективно позбутися піску та землі. Під проточною водою зелень можна промити лише наприкінці. Причому, листя салату рекомендується мити в холодній воді, тоді воно стає кращим.

Технологія миття фруктів та ягід

Мандарини, апельсини, лимони, грейпфрути спочатку потрібно ошпарити окропом, щоб позбавити їх поверхню від консервантів, а потім промити проточною, холодною водою. Яблука, сливи, груші, банани, абрикоси миють під проточною водою. Для кращого очищення можна використовувати щіточку. Також бажано попередньо скористатися мильним розчином.Черешню, вишню, смородину необхідно помістити в друшляк, опустити на 1-2 хвилини у велику чашу з водою, а потім обережно похитати в різні боки. на 2 хвилини. За допомогою цієї процедури можна позбавитися личинок малинового жука, які нерідко присутні в цих ягодах. Потім малину потрібно промити водопровідною водою.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар