Фільтри для води

Вода для здоров'я дитини.

2018-09-16

Усі ми знаємо, що людський організм на 60% складається. Без неї неможливі обмінні процеси в організмі. Зневоднення загрожує всім життєвим функціям. Особливо небезпечно воно для дітей.

Суть у тому, що у дітях води значно більше, ніж у дорослих. У дитини від року до десяти років частка води в організмі становить близько 65%, новонароджені складаються з води на 78%, а недоношені немовлята – на 90%!
У перші місяці життя діти дуже чутливі. Зміни в їхньому організмі відбуваються дуже швидко, зокрема, дуже швидко відбувається зневоднення, наприклад, при перегріванні, тривалому проносі або частому блюванні. У цих випадках слід терміново викликати дільничного лікаря чи швидку допомогу.

Старші діти втрачають воду, під час активних ігор та занять спортом. Їхня потреба у воді збільшується. Втрата організмом лише 2% загального обсягу рідини зменшує працездатність на 20%. А втрата 3% вже загрожує тепловим ударом. Тепловий удар можливий не тільки в спекотну погоду, а й коли дитина одягнена занадто тепло, знаходиться в закритому приміщенні або теплому транспорті.

Діти не завжди одразу відчувають спрагу, втрачаючи рідину. Ваша дитина може відчувати втому, млявість, вона може скаржитися на запаморочення та нудоту. Зневоднення викликає не лише погане самопочуття, воно також позначається на успіхах у навчанні. При втраті значної кількості води підвищується температура тіла, у тому числі і головного мозку. Знижується концентрація уваги, погіршується короткострокова пам'ять, виникають розсіяність та нервозність.Діти, які страждають від зневоднення, часто непосидючі, неспокійні, під час уроку заважають однокласникам та вчителям.

Хронічне зневоднення у дітей може призвести до захворювань нирок, травної системи та вегето-судинних розладів. Тому питному режиму дітей треба приділяти особливу увагу: стежити, щоб дитина заповнювала втрачену рідину і щоб температура у приміщенні та одяг дитини відповідали погодним умовам та тому, чим вона займається.

Обов'язково надавати дітям вільний доступ до питної води. Тому у багатьох школах замислюються про встановлення питних фонтанчиків чи диспенсерів.

Замовити akvadom.od.ua

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар