Фільтри для води

Вода – основа здоров'я. Її вплив на дитячий організм

2014-10-03

Нині педіатри всього світу б'ють на сполох — здоров'я дітей з кожним днем погіршується. На це впливає маса факторів: погана екологія, вживання продуктів, що містять різні синтетичні речовини та канцерогени. Однак не останню роль у цьому списку відіграє неякісна питна вода. Якщо ви звикли пити звичайну водопровідну воду і чудово себе при цьому відчуваєте, то дитині ця рідина може завдати непоправної шкоди.

При порівнянні норм споживання води дорослим і дитиною виникає така картина: на 1 кг маси дорослої людини має припадати 30-40 г води, тоді як дитині потрібно вживати щонайменше 100 р за кожен кілограм її маси. Виходить, що питоме співвідношення нерівноцінне — дитина отримує набагато більше шкідливих речовин, які потрапляють до її організму через воду. Частина цих речовин не виводиться, а залишається на стінках судин, проникає в клітини, викликаючи цим різні захворювання: розлади шлунково-кишкового тракту, порушення в роботі нирок, алергію тощо.

Ці дані підтверджують і вчені. Нещодавно вони вивчили вплив води на здоров'я дитини. У їхньому експерименті брали участь 600 дітей віком 4-7 років: з них 300 осіб пили водопровідну воду, а решта 300 — очищену воду в пляшках. Результат приголомшує! У дітей, які вживали чисту воду, набагато рідше з'являлися карієс, захворювання стравоходу та алергічні реакції. Крім того, вони набагато рідше хворіли на ГРВІ.

Часто спостережливі батьки помічають, що малюк народжується досить рухливим: його неможливо утримати на місці, якщо у нього виникає якась думка, він відразу схоплюється і біжить. Така енергійність дитини говорить про відмінний стан її здоров'я. Однак з часом, зазвичай у віці 5-6 років, таке маля все частіше стає повільним, йому вже не хочеться грати, бігати, він вважає за краще, як і його батьки, полежати на дивані. Така ситуація говорить про зміни в його організмі, які виникли через вживання неякісної води.

У чому ж зв'язок води та енергії? Як відомо, всі поживні речовини розносить по організму кровоносна система, а їх засвоєння та перетворення на енергію здійснює кисень. Якщо кровоносні судини чисті, а це можливо завдяки якісній воді, процеси перетворення поживних речовин в енергію відбуваються швидко. Якщо судини забиті, то речовини осідають у вигляді жиру. В останньому випадку дитина не отримує необхідну енергію і її небажання вкотре зробити якийсь рух є цілком закономірним явищем. Воно говорить не про лінощі малюка, а про неякісну воду, яку пропонують йому батьки. До речі, дивно, але малюк народжується із абсолютно чистими судинами. Це можна пояснити тим, що у очищенні харчування, і навіть води для ембріона, активно бере участь печінка матері. Такі самі чисті судини спостерігаються й у дітей, які перебувають на природному грудному вигодовуванні.

Якісна питна вода важлива для малюка ще й тому, що саме у дитячому віці закладаються основи здоров'я, формується його імунітет.Напевно, жоден з батьків не хоче, щоб його дитина мала в майбутньому проблеми зі здоров'ям. І може кожного запропонувати своєму малюку відповідну воду. Для цього багато виробників випускають спеціальну очищену питну воду для дітей. Але якщо ви не є прихильником бутильованої води, можна встановити вдома хороший фільтр. Чим раніше ви це зробите, тим менше проблем зі здоров'ям буде у вашого малюка. Якісна вода здатна очистити організм у будь-якому віці.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар