Фільтри для води

Технологія Microban у системах очищення води Atlas

2012-11-30

Питна вода, як правило, є джерелом здоров'я та безпеки. Навіть будучи якісною та чистою на рівні виробничого підприємства, на своєму шляху до наших будинків вода може зазнавати змін якості, прозорості та смаку. Найпростішим заходом для відновлення початкової якості питної води є фільтрація з метою усунення зібраних по домішок, повернення прозорості води. Використання фільтрів цих цілей сьогодні загальноприйнято, різні моделі оснащуються різними фільтруючими засобами. Деякі забезпечують поверхневу очистку, за допомогою сітки, що миється, з відносно великими осередками, що гарантує постійну чистоту фільтра: дані фільтра застосовуються для фільтрації великих частинок.

Інші фільтри забезпечують глибоку фільтрацію, але їх не можна промивати і їх потрібно замінювати після закінчення терміну служби. Фільтри глибокої фільтрації у тонких каналах для проходу води затримують домішки, що залишаються там, немов у пастці, викликаючи з часом закупорку каналів та уповільнення проходу води. Закупорка каналів та зменшення пропускної спроможності потоку води можуть призводити до розмноження бактерій. Звичайні фільтри, наявні у продажу, не забезпечують контролю над бактеріальним зростанням, а їх термін служби обмежений внаслідок накопичення бактерій, а також втрати здатності, що фільтрує.

Технологія Microban заснована на загальновідомій бактерицидній властивості срібла. На етапі виробництва Microban вбудовується в пластикову матрицю, забезпечуючи дію активного принципу сріблення на всіх поверхнях, що стикаються з водою.Після того, як бактерія вступає в контакт з поверхнею, що містить Microban, речовина блокує біологічне функціонування бактерії, що призводить до припинення життєвого циклу і подальшої її загибелі. У Європі виріб отримав сертифікат BPD (Biocidal Products Directive – Директива з біоцидних продуктів) та відповідає нормативам різних країн, що регулюють спеціальне використання питної води. У США виріб пройшов сертифікацію FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів).

Виріб з технологією Microban пройшли мікробіологічне тестування у власних лабораторіях Microban International у Північній Кароліні, США, одній із найсучасніших у світі. Також, щоб гарантувати бактеріостатичну ефективність фільтрів, компанією Atlas Filtri проведено дослідження в незалежних лабораторіях за найсуворішими стандартами аналізу. Технологія виготовлення картриджів, що фільтрують, з бактеріостатичними властивостями захищені міжнародним патентом.

Авторське право на винахід належить компанії ATLAS FILTRI. Для виробництва двох моделей картриджів ATLAS FILTRI використовує специфічні процеси:

1. У картриджі CPP SANIC, виготовленому за технологією Melt-blown (аеродинамічний спосіб з розплаву), забезпечується розподіл принципу дії так, щоб поверхня, що фільтрує, кожної окремої фільтруючого «отвори» брала активну участь в антибактеріальній обробці;

2.У картриджі FA SANIC, виготовленому за принципом напилення волокна, досягається розподіл чинного принципу сріблення по кожному окремому волокну, навіть найтоншому, так що поверхня, на яку поширюється дія сріблення, виявляється найбільш широкою. В обох випадках можливість мікроорганізмів уникнути впливу активного бактерицидного принципу зведена до мінімуму, а бактеріостатичні властивості картриджів, що фільтрують, є оптимальними.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар