Фільтри для води

Рожева вода у боротьбі за молодість та красу

2015-03-02

Як зберегти молодість та красу? Це одвічне питання, яке мучить кожну жінку. Відповіді завжди різні. Хтось купує абонемент у супермодні фітнес-клуби, хтось — дорогу косметику, хтось — фільтри для води та екологічно чисті продукти. Але існує доступний засіб, який здатний надовго зберегти шкіру красивою та молодою – рожева вода.

Ця вода є відомим засобом, який використовується у косметичних цілях. Вона давно славиться своїми унікальними властивостями. Причому її властивості цінували настільки, що вже в 8-9 столітті вона була головним товаром на території Китаю і Візантії, про що свідчать документи, що збереглися до наших часів.

З чого складається рожева вода?

Для приготування цього засобу потрібні троянди та вода. Троянда - одна з найкрасивіших квіток на Землі. Її здавна вирощували в Китаї, а згодом ця культура поширилася в Індії, Східній Африці, Азії. Втім, її переможна хода по всьому світу триває і донині. З пелюсток троянди отримують ефірну олію, яка має властивість надавати лікувальний та косметичний ефект. Потім це масло з'єднують із чистою водою. Для отримання останньої використовують різні апарати, зокрема фільтри для води.

Однак у домашніх умовах зробити рожеву воду досить важко. Мало просто змішати олію та рідину. Технологія виробництва набагато складніша.

Які переваги має ця вода?

1. Робить шкіру пружною та матовою, значно знижує мімічні зморшки, усуває набряклість.

2. Допомагає зняти відчуття сухості, лущення, стягнутості шкіри, а також різні подразнення та запалення.

3. Має регенеруючу дію: посилює обмін речовин і тим самим уповільнює процес старіння шкіри.

4. Пом'якшує шкіру, робить її еластичною та бархатистою.

5. Регулює водний баланс, чудово зволожує шкіру.

6. Має м'яку антисептичну дію — загоює рани, не залишаючи слідів.

Крім того, троянда має чудовий запах, який використовується в ароматерапії. Він допомагає долати стреси та втому.

Як використовують рожеву воду?

Як тонік. Для цього рожеву воду слід наносити на шкіру обличчя або ділянку декольте за допомогою змоченого ватного диска. Це можна робити вранці, перед нанесенням макіяжу, або перед сном, після зняття. Рожева вода також є прекрасною маскою для обличчя. Необхідно змочити нею м'яку тканину та покласти на очищене обличчя на 5-10 хвилин. Крім косметичної дії, буде також спостерігатися і розслаблюючий ефект. Ванна з цією водою стане чудовою можливістю зняти стрес, переживання, втому, а також покращити стан шкіри. Для цього потрібно налити у ванну теплої води та додати рожевої води приблизно 250-500 мл.
Можна також зробити спеціальні ванни для ніг і рук перед педикюром і манікюром. Завдяки цьому процедура буде більш гігієнічною, тому що рожева вода – відмінний антисептик. Використовувати цю воду можна і для очей.Для цього слід змочити в ній ватяні диски і прикласти на віки. Тривалість процедури трохи більше 5-10 хвилин.

Лікувальна дія рожевої води

Рожеву воду можна застосовувати для лікування кон'юнктивіту, запалення чи алергії на очах. Достатньо просто кілька разів на день промивати нею очі. Крім того, корисно також при ангіні або запаленні ясен полоскати нею горло або ротову порожнину. Вживання рожевої води всередину показано при проблемах шлунково-кишкового тракту, захворюваннях нирок, бронхіті, туберкульозі легень. У цьому випадку необхідно до їди випивати по половині склянки даної рідини тричі на день.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар