Фільтри для води

Питна вода в Україні - одна з найгірших за якістю у світі

2018-07-12

"Ми досліджували питну воду та визначили, що в ній міститься багато фосфатів, синьо-зелених водоростей. У 2009 році я зробив постанову щодо забруднення води фосфатами. У Верховній Раді її підтримали, але МінЕкології почало реагувати лише торік. У нас питна вода відноситься до четвертої категорії, в інших країнах цей показник набагато кращий", - сказав Лисов, пише УНН.

Нагадаємо, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко вважає, що вода, яка надходить до квартир через водопровід, у принципі не може бути очищена достатньою мірою, тому що рівень її забруднення – «надзвичайний».

«Цей рік показав, що подальше здійснення такої водної політики призведе не лише до знищення водних об'єктів у країні, а й до нестачі питної води, тому що Україна чи не єдина країна в Європі використовує поверхневі води для питного водопостачання», - наголошувала в інтерв'ю. зі ЗМІ Тетяна Тимочко.

За її словами, вже зараз тисячі населених пунктів не мають доступу до якісної питної води. Причому основна проблема полягає у стані головної «водної артерії» – Дніпра, оскільки він забезпечує водою 32 млн. українців та 2/3 господарств. А екологічна ситуація тут плачевна: використання відсталих технологій сільгоспвиробництва, низька ефективність комунальних очисних споруд, водосховищ, які стали акумуляторами забруднюючих речовин. Сюди ж варто додати і стан малих річок басейну, основна частина яких втратила свою здатність до самоочищення, та щорічне забруднення органічними речовинами (40 тис.тонн), нафтопродуктами (745 тонн), хлоридами та сульфатами (по 400 тис.тонн), солями важких металів (65-70 тис.тонн). Можна говорити про екологічну катастрофу, проте все ще доводиться це пити.

http://thekievtimes.org

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар