Фільтри для води

Зворотній осмос – користь чи шкода?

2017-05-07

Вода, очищена зворотним осмосом, знаходить велике застосування в побуті, промисловості, медицині, харчуванні. Поки що, очищення системами зворотного осмосу, є найдосконалішою у світі. Після такої системи вода не містить шкідливих домішок, бактерій та надлишкової кількості солей. Однак частина людей дотримується думки, що вживання маломінералізованої води може спричинити нездорові симптоми. Вивчивши вітчизняну та зарубіжну літературу, виявилося, що: досліджень, які однозначно підтвердили шкідливість води з низьким вмістом солі — НЕМАЄ.

Військово-Морський Флот США використовує дистильовану воду (зміст менше 3 млг/л) для приготування їжі та пиття, вже понад 50 років. Населення багатьох міст США приймають воду зі значенням TDS менше 100млг/л. Якщо ретельно проаналізувати наукові статті в газетах, журналах та в інтернеті, то за твердженням багатьох авторів, знесолена вода не дає людині необхідні солі, а також вимиває ті клітини організму. Автори цих статей забувають (або не хочуть бачити), що мінерали, у питній чи мінеральній воді, знаходяться у формі неорганічних солей і тому не засвоюються організмом.

Доктор медичних наук А.Шмідт пише у статті ”Значення води”: ”Дивно, що саме медики не розуміють, яка велика різниця існує між неорганічними та органічними мінералами. Неорганічні солі мінералів є нашого організму як марними, вони навіть шкідливі. Вони прикріплюються до кристалів холестерину і утворюють зі стінками судин нерозчинні, жорсткі сполуки, що звужують просвіт у судинах.Вони надають атеросклеротичним бляшкам твердості та особливої небезпеки. З часом такі солі ведуть до обмеження діяльності нирок. Ви можете порівняти те, що відбувається з судинами та клубочками нирок у вас в організмі, з трубами водопостачання, на яких ви ясно бачите відкладення кальцію, так і судини закальциновані та покриті жорстким нальотом, який звужує в них просвіт”. Частково організму все ж таки вдається розщепити неорганічні солі, при цьому утворюються лужні іони мінералів, яких організм потребує, і кислотні залишки, які повинні бути нейтралізовані та виведені з організму. А для їхньої нейтралізації організм знову повинен знаходити лужні резерви. Таким чином, мінерали у вигляді неорганічних солей вважаються за сучасними західними уявленнями — ”мертвими”, які не дають тієї користі, на яку ми розраховуємо. Фармацевтична промисловість уже зрозуміла цю проблему і випускає зараз мінерали та мікроелементи у вигляді органічних солей (так звані живі мінерали). Про це дуже добре написано у книзі Пола Брегга ”Шокуюча, правда про воду та сіль”. У ній написано, що саме органічні мінерали забезпечують людині здорове життя та довголіття. Наш організм просто не має здатності перетравлювати та засвоювати неорганіку. У харчовому ланцюжку посередником між живою людиною та неорганічними речовинами є якась рослина або жива істота. Тільки у живої рослини є здатність видобувати неорганічні мінеральні речовини із землі. Постійно мені доводиться чути твердження про те, що є вода, багата на мінерали та мікроелементи.Але стривайте, про які мінерали йдеться? Органічних чи неорганічних?

У людського організму і рослин, обмін речовин і хімічний склад – принципово різні. Я готовий повторювати знову і знову, що тільки живі рослини мають здатність трансформувати неорганічні мінеральні речовини в органічні речовини. Більше того, прочитавши книгу Пола Брегга, ви дізнаєтеся, яку шкоду завдають неорганічні мінерали нашому тілу та мозку зокрема.

Слабомінералізовані води справляють сприятливу дію на організм людей, не зашлаковують його неорганічними мінералами, що знаходяться в питній (з центрального водопроводу) або мінеральній воді, сприяють продовженню життя. Необхідні мінерали та мікроелементи отримують переважно з їжі. Наприклад, у склянці молока кальцію в сотні разів більше, ніж у склянці води та засвоюваність його організмом людини абсолютно різна. Так що пийте воду після системи системы зворотного осмосу і будьте здорові.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар