Фільтри для води

Наскільки здоров'я залежить від води?

2014-11-12

Дані Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я свідчать, що понад 80% захворювань у всьому світі передається за допомогою води. Від забруднення води щороку страждають приблизно 500 млн. чоловік, і ця кількість невблаганно збільшується. Щоб не стати черговою жертвою брудної води достатньо встановити фільтри для води на кран у себе вдома. Ці неважкі заходи допоможуть зберегти здоров'я вам та вашим близьким.

У нашій країні та поблизу прилеглих ситуація взагалі незавидна – більше половини мереж водопроводу перебувають у дуже небезпечному стані. Приблизно 70% промислових підприємств обходяться взагалі без очисних споруд, вони просто скидають відходи у такі природні водоймища, як річки та озера. З цих причин у воді міститься понад 13 тисяч елементів токсичного походження. А оскільки природних систем знешкодження такої масштабної кількості екзотоксинів не існує, то вживання забрудненої води спричиняє безліч захворювань.

У Вашингтонському Університеті вчені виявили цікавий і водночас шокуючий факт. Виявляється, більшість самок лосося, які мешкають у річці Колумбія, спочатку були самцями. Зміну статі викликали жіночі статеві гормони естрадіол та аналоги, їх концентрація у річці перевищила у кілька разів допустиму норму. У Німеччині ґрунтові води містять ліки для зниження холестерину в крові. Цей медикамент був також виявлений ще в альпійських річках та швейцарських озерах разом із засобами проти ожиріння, протизапальними медикаментами, стероїдними гормонами, антибіотиками та протизаплідними засобами.З цих невтішних даних можна зробити висновок, що проковтнута людиною таблетка, пройшовши всі лабіринти каналізації, знову повертається у водогін. Адже навіть при виведенні з людського організму багато лікарських препаратів зберігають свою біологічну активність досить тривалий час у будь-яких умовах. Стовідсотково очистити воду від шкідливих домішок і повернути їй початкову структуру можуть лише фільтри для води на кран, вибір яких не має меж.

Однак небезпека водопровідної води полягає не тільки у зіпсованій природній воді, а й у хлоруванні на водозаборах. Таких висновків дійшли дослідники з охорони навколишнього середовища. Було встановлено, що у кожному будинку, де проведено центральне водопостачання, повітря містить підвищений рівень хлороформу. Як виявилося, хлор має властивість випаровуватись під час течії води з крана. Так, якщо ми набираємо ванну, приймаємо душ або мий посуд, в цей час хлор непомітно виділяється з води і розчиняється в повітрі.

Водопровідна вода нерідко перевищує допустимі норми хлору, встановлені для дезінфекції у громадських басейнах. У результаті, людина шляхом дотику та вдихання поглинає дуже значну дозу хлору. При цьому висушується волосся і шкіра, виникає алергічна висипка та інші подразнення організму. Також хлор може стати суттєвою причиною виникнення раку грудей, тому що жінки, які страждають на це захворювання, містять у грудній тканині на 60% більше хлору, ніж здорові. Тому, якщо ви хочете бути здоровим, то не забудьте встановити вдома фільтри для води на кран.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар