Фільтри для води

Наскільки токсична водопровідна вода та чим це загрожує?

2014-11-10

У воді міститься маса шкідливих речовин. Щоб убезпечити себе від їхнього небезпечного впливу, люди навіть на підприємствах встановлюють фільтри для води промислові, не кажучи вже про домашні установки. Розглянемо найпоширеніші токсини, які становлять реальну загрозу.

Особливу небезпеку становить свинець. Застосування на водопроводах свинцевих труб спричинило масові інтоксикації. Підвищені концентрації свинцю трапляються ще й у підземних водах. Нормою вмісту свинцю у питній волозі вважається 0,03 мг/л.

Стронцій зазвичай знаходиться у природних водах. Його концентрації можуть коливатися від 0,1 до 45 мг/л. Тривале надходження стронцію у великих обсягах до організму людини призводить до порушень функцій печінки. Проте вживання питної води, до складу якої входить стронцій близько 7 мг/л, жодних змін не викликає ні в тканинах, ні в органах. Саме тому цю величину і прийнято за норматив.

Уран – це радіоактивний елемент, поширений у природі. Великі концентрації часом зустрічаються у підземних водах. Заводи, які беруть вологу саме з таких джерел, зобов'язані встановити на підприємстві фільтри для води промислові. Норма урану визначається його властивостями радіоактивності, а токсичним впливом хімічного елемента. Гранично допустиме вміст урану у питній воді - 1,7 мг/л.

Кадмій при накопиченні в організмі людини, особливо в нирках, породжує масу хвороб.Так, він є причиною виникнення гіпертонії, витісняє необхідний нормальної життєдіяльності мозку цинк, що зумовлює погіршення розумових здібностей людини, і навіть послаблює імунну систему організму.

Алюміній сприяє виникненню та подальшому розвитку старечого недоумства. Тому весь алюмінієвий посуд – ворог здоров'ю. Також цей елемент викликає підвищену збудливість, анемію, коліт, головний біль, захворювання нирок та печінки, неврологічні зміни, що стосуються хвороби Паркінсона.

Нітрати при попаданні в кишечник людини можуть перетворитися на нітрити за наявності певних бактерій. Всмоктування в організм нітратів веде до виникнення метгемоглобіну та до порушень у кисневому перенесенні. Вживання води, до складу якої входить 2-11 мг/л нітратів, зазвичай не викликає жодних порушень. Однак концентрація 50-100 мг/л досить різко збільшує рівень метгемоглобіну. А вміст нітратів на рівні 10 мг/л у питній воді визнано нешкідливим.

При регулярному вживанні води, що містить вищезгадані речовини у великих концентраціях, цілком може розвинутися інтоксикація хронічного характеру. А наявність інтоксикації, як правило, тягне до виникнення будь-якої патології. Отже, обійтися в наш час без такого обладнання, як промислові фільтри для води, просто нереально. Потрібно знати, що токсичний вплив речовин проявляється не тільки при вживанні води, але і при гігієнічних або оздоровчих процедурах.

Відповідно до санітарних норм, вся вода, що надходить у водопровід, має відповідати стандартам якості питної води. Тим не менш, наскільки далека реальність від встановлених правил. Адже навіть кристально чиста вода за час своєї подорожі трубопроводами, що зносилися, насичується живими мікроорганізмами і дуже небезпечними речовинами. Насамперед, це залізо, миш'як, свинець, ртуть, хром. Не варто забувати і активний хлор, що викликає шкірні захворювання, отруєння легень і сприяє виникненню раку.

За створення статті дякуємо нашим партнерам - фірмі "фільтри для води в одесі"

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар