Фільтри для води

Крейдяна вода. Вплив на здоров'я людини

2014-12-01

Джерельна, кришталева, жорстка. Вода має досить багато визначень. І всі вони характеризують її склад. Адже він, справді, надзвичайно різноманітний. Це пов'язано з дивовижною властивістю води — вбирати всі речовини, з якими вона стикається.

Досить цікавою, проте маловідомою є крейдова вода. Її основу становить карбонат кальцію. Кальцій досить поширений у природі. Відомо, що вона становить 3,38% маси всієї земної кори. Він має високу хімічну активність, тому у вільному вигляді його побачити не можна.

Найчастіше він входить до складу силікатів, крейди, вапняку. Кальцій присутній не тільки у воді та різних породах, а й у продуктах. У значній кількості його містять молочні продукти, рибу, м'ясо, деякі рослини, особливо бобові. Людський організм містить кальцій. В основному він присутній у кістковій системі, зубах. Кальцій — один із найнеобхідніших для людини елементів.

Він бере участь у різних процесах:

- згортання крові;

- нейронних та м'язових реакціях;

- Осмотичний тиск крові;

- активізацію діяльності ферментів;

- Підтримка іонного балансу в організмі.

Якщо в організм людини надходитиме недостатня кількість цього елемента, то можуть виникнути судоми, болі в суглобах, дефекти росту, сонливість, запори. Тривалий дефіцит кальцію може викликати судоми у м'язах та остеопороз. Причиною нестачі кальцію може бути як недостатнє чи незбалансоване харчування, так і зловживання алкоголем чи кавою.В останньому випадку дефіцит спостерігається через активне виведення даного металу із сечею. Шляхи потрапляння цієї важливої мінеральної речовини в організм людини різні: разом із їжею чи водою. До речі, зазвичай складається враження, що продукти є головним постачальником кальцію. Однак, це не так. Близько 70% від загальної кількості людей отримує з рідиною. Саме тому вживання крейдової води є корисним для людини. Але не все так добре, як здається на перший погляд. Дуже важливо дотримуватися балансу. Так відомо, що кальцій впливає на жорсткість води. А високі значення жорсткості надають згубний вплив на людину: в організмі починають накопичуватися солі, що призводить до їх відкладення на стінках судин та нирках, захворювання суглобів. Крім того, така вода неприємна на смак, а її використання в побуті може призвести до псування електропобутових приладів (посудомийних машин, чайників). Тому крейдову воду потрібно очищати.

Для очищення є різні способи. Наприклад, можна використовувати систему зворотного осмосу або фільтри для води: настільні, насадки на кран, глеки. Найбільш поширені фільтри. Зазвичай вони складаються з ємності та фільтруючого елемента. Фільтруючий елемент, або картридж, представлений сорбуючим речовиною, найчастіше активованим вугіллям. У процесі проходження води через фільтр вона очищається від різних шкідливих домішок. У деяких фільтрах передбачено кілька механізмів фільтрації:

1. Механічна фільтрація, що передбачає видалення механічних з'єднань.

2. Сорбція. В результаті відбувається поглинання запахів та різних шкідливих речовин.

3. Окислення. Приводить до видалення заліза.

4. Іонний обмін. Видаляються іони важких металів, солі, кальцій.

Фільтри для води дуже прості у використанні. Їх можна легко встановити вдома, на роботі чи навіть взяти із собою в дорогу.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар