Фільтри для води

Яку воду слід пити під час вагітності?

2014-07-24

Яка майбутня мама не мріє народити здорового малюка? Скільки робиться для цього! Зазвичай при плануванні вагітності багато хто відмовляється від шкідливих звичок і переходить на здоровий спосіб життя. Та й під час самої вагітності жінки намагаються їсти максимально корисну їжу, багато гуляти. Завдяки постійним обстеженням, аналізам, УЗІ жінка отримує достовірну інформацію про свій стан, а також стан дитини. Однак про майбутню людину дбає і держава. Пологові будинки обладнають сучасними апаратами, крім того, у разі виникнення проблеми з дитиною, їй можуть надати своєчасну допомогу.

Тим не менш, всього це може бути мало для того, щоб народити цілком здорового малюка. Статистика пригнічує: з кожним днем кількість дітей із різними патологіями незмінно зростає. Що тому виною? Погана екологічна ситуація, генетична схильність, стреси, які одержує майбутня мама, вживання генно-модифікованих продуктів? Відповідь це питання знайти досить складно. Боротися з цими зовнішніми чинниками не тільки важко, а скоріш за все просто неможливо. Що ж робити у такому разі?

Як не дивно, але відповідь досить проста. Багато хто не надає значення елементарним речам. А в цьому випадку йдеться про воду. Як правило, під час вагітності хочеться багато пити. І це зовсім не звичайна забаганка. Ця мудра природа подбала про те, щоб організм вагітної жінки поповнювався необхідною кількістю води. Адже ця рідина має велике значення для ембріона.Якщо згадати, то середовище, в якому він знаходиться, складається здебільшого з води. Крім того, малюк отримує всі необхідні поживні речовини, які надходять через загальну кровоносну систему. А робота цієї системи безпосередньо залежить від кількості води. Все це говорить про важливість води для майбутнього малюка та його мами.

Однак важлива не лише кількість води, а й її якість. Саме від нього залежить здоров'я дитини. Тому майбутнім мамам потрібно дуже уважно підходити до її вибору. Звичайна водопровідна вода навряд чи буде ідеальним рішенням. У ній часто містяться солі різних металів, нітрати і навіть збудники хвороб. Можливо, на перший погляд це абсолютно невидимі речовини, але цей факт не зменшує їхньої шкоди. А шкода від цих сполук досить серйозна. Вони можуть призвести до різних захворювань, які можуть проявитися відразу після народження, але можуть і ховатися до певного часу, і виникнути, наприклад, при незначному ослабленні імунітету дитини.

Вагітним жінкам також не рекомендується пити мінеральну воду. Вона створює навантаження на нирки, які і так працюють на зношування. Особливо слід уникати вживання такої води, якщо у жінки виявлялися камені в нирках або вона схильна до набряків. Газовані солодкі напої під забороною. Вони викликають процес бродіння у шлунку. А якщо зважати на те, що речовини цього напою потрапляють і до дитини, неважко здогадатися, що вона відчуває при цьому. Чай, кава, соки також краще обмежити.

Що тоді можна пити майбутній мамі? Звісно ж, очищену питну воду.Вона повинна становити щонайменше 2/3 від обсягу всієї рідини щодня. Серед лікарів нерідко існує думка, що кількість води, особливо на пізніх термінах, необхідно обмежувати. Однак, згідно з дослідженнями американських вчених, таке обмеження може призвести до появи пізнього токсикозу, який чинить на дитину не найкращу дію. Тому чиста вода в кількості не менше 2 л на день стане надійним союзником у найпрекрасніший для кожної жінки час - очікування майбутнього малюка.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар