Фільтри для води

Якість води та смак страв

2020-07-06

Ви знаєте, які на смак справжній борщ чи варена картопелька? Багато хто дасть відповідь «Так!», адже у турботах про власне здоров'я купують лише екологічно чисті продукти, а деякі навіть самі їх вирощують. Але чи є це запорукою натурального смаку? Як не дивно, але ні.

У процесі приготування їжі часто використовується вода, яка містить різні речовини. Частина цих речовин може бути дуже корисною, а частина — далеко не нешкідливою. Виходить, ївши улюблену їжу, ви відчуваєте смак не тільки її інгредієнтів, а й компонентів води. Картопелька з присмаком заліза, здобні пиріжки зі смаком іржі, кава, що бадьорить, з хлором — як вам такий екзотичний асортимент?

Але навіть якщо згаяти момент присутності шкідливих сполук, будь-який інший елемент також впливає на смак. У процесі варіння на шматочках продуктів залишаються всі речовини, які є у воді. Що ж у результаті виходить? Новий смак, який спотворює чи зменшує вихідний.

Можна, звичайно, заперечити, що все не настільки сумно, і в стравах ці домішки зовсім не відчуваються. Так, тому й не відчуваються, що всі звикли до них. Багатьом здається цілком природним такий смак. А те, що він не має жодного відношення до продуктів, ніхто не зауважує.

Для того щоб насолодитися натуральними стравами, потрібно готувати на чистій воді. Для її отримання найчастіше купити фільтри для води в Україні. Вони очищають воду від більшості механічних домішок та органічних сполук. Однак їх ступінь очищення щоразу знижується, оскільки сорбент, який поглинає речовини, поступово забивається. І не можна порівняти якість одержуваної води в день покупки фільтра або через якийсь час.

Нерідко також купують бутильовану воду. Особливо всіх радує назва "мінеральна". Однак, якщо для пиття така рідина чудово підійде, то для приготування їжі немає. Корисні мінеральні речовини, які вона містить, змінюватимуть смак страв.

Невже нічого не можна зробити? На щастя, звісно можна! Слід використовувати воду, отриману внаслідок технології зворотного осмосу. Цей процес є максимально наближеним до природних процесів очищення. Як відомо, у природі клітини всіх живих організмів є природними осмотичними мембранами, що дає їм змогу очищатися від непотрібних солей. За цим же принципом працює і зворотний осмос. Завдяки напівпроникній мембрані всі домішки відкидаються і крізь неї проходять лише молекули води та кисню.

У воді можуть залишитись деякі неорганічні легкі солі, але їх кількість не перевищує 1 мг/л. Для порівняння, в 1 літрі водопровідної води їх міститься близько 200-300 мг, причому найрізноманітніших сполук.
Зворотноосмотична вода завдяки своїй кришталевій чистоті дозволяє відчути справжній смак продуктів. Крім того, можна помітити, що час готування скорочується. Це досить просто пояснити. У чистій воді продукти не виявляються в оболонці з різних речовин, що ускладнює їхнє приготування, навпаки, вони контактують безпосередньо з водою.

До речі, спостерігається ще один дивовижний ефект від застосування такої води – людина худне! Чому? Напевно, багато хто помічав, що, навіть відчуваючи тяжкість у шлунку, тобто по суті, організм ситий, рука все одно тягнеться до їжі. Таке переїдання пов'язане з тим, що залишилися незадоволеними смакові рецептори, розташовані мовою. Якщо ж їжа приготована на зворотноосмотичній воді, то її смак максимально виражений, а отже, невеликої кількості їжі буде цілком достатньо для насичення організму та задоволення смакових рецепторів.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар