Фільтри для води

Нанотехнології у кожному будинку

2017-02-21

Очищення води на молекулярному рівні технологією зворотного осмосу

Наука завжди далеко від технічної реалізації. Про нанотехнології багато говорять, але якщо замислитися, де в побуті ми їх використовуємо, швидше за все, нічого на думку не спаде.

Як фахівці у своїй галузі, ми хотіли б розповісти про той вид фільтрів для води, в яких використовується нанотехнологія 21 століття – а саме зворотний осмос. Цю технологію у фільтрації води використовують із 1970-х років, з'явилася у вільному продажу лише 15-20 років тому, але лише останніми роками вона стала справді доступною.

Унікальність технології полягає в тому, що фільтр здатний відрізнити молекулу води від інших молекул, тим самим поділити воду на дві частини – в одній тільки вода, в іншій – ті речовини, які в ній були. Це відбувається на напівпроникній мембрані, а розміри частинок, що фільтруються, в середньому 10-9 м (1 нм).

Завдяки такому очищенню ймовірність наявності у воді шкідливих для людини домішок прагне мінімуму. Така очищення води ідеальна для міських жителів, де вода піддається впливу безлічі негативно позначаються факторів.

Технологія зворотного осмосу для очищення питної води має негативну сторону, т.к. одержана вода має дуже низьку мінералізацію. Багато вчених і дієтологи вважають, що низькомінералізована вода ідеально сприймається організмом людини, т.к. її засвоєння не витрачається додаткова енергія. Для тих, кого бентежить низька мінералізація, фільтри можуть комплектуватись картриджами, що насичують очищену воду цілим спектром необхідних мінералів. У такому випадку власник цього фільтра має можливість використовувати воду як з мінералами для питних потреб, так і без них, наприклад, для приготування їжі.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар